Имаме интерес да върнем един позитивен дневен ред в двустранните

...
Имаме интерес да върнем един позитивен дневен ред в двустранните
Коментари Харесай

Милков за РСМ: На лице е атмосфера, която не е позитивна, опитваме се да я преодолеем


„ Имаме интерес да върнем един положителен дневен ред в двустранните връзки, нещо, което в последните месеци усещаме, че се е позагубило, сподели външният министър на България Николай Милков в взаимно изказване с министъра на външните работи на РСМ Буяр Османи.
Снимка: БГНЕС

Буяр Османи е на работно посещаване в България. Визитата се организира директно след присъединяване му в формалната среща на министрите на външните работи на страните от Централноевропейската самодейност, на която страната ни е ръководител през актуалната година, оповестиха от Министерство на външните работи.



„ Парадокс е това да имаме една визия за развиването на района и на нашите двустранни връзки, абсурд е и да имаме механизъм за тяхното решение, който се дефинира от подписаните двустранни документи и в това време да се оказва, че е на разположение една атмосфера, която не е положителна. Това се опитваме да преодолеем с това посещаване и с уговорката за интензифициране на разговора сред двете министерства и страни “, добави външният ни министър.

По думите на Милков визитата на Буяр Османи в България се случва във значим интервал, в който и двете страни са изложени на външни въздействия от връхлитащите ги рецесии – растящи цени на енергоресурсите, спиране на вериги за доставки, закани за сигурността.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР