Имаме идея за издаването на рецептурник, който да събере всички

...
Имаме идея за издаването на рецептурник, който да събере всички
Коментари Харесай

Детски кулинарни вдъхновения влизат в рецептурник

Имаме концепция за издаването на рецептурник, който да събере всички най-интересни оферти от самодейността „ Вкусна есен “, която се организира в бургаските детски градини. Основен акцент в нея беше есента и даровете, които ни предлага за едно по-здравословно и уравновесено хранене. Кампанията имаше извънреден триумф и измежду децата, и измежду родителите, сподели в ефира на „ Дарик “ заместник-кметът по въпросите на образованието, опазването на здравето и обществените действия в община Бургас Йорданка Ананиева.

По думите ѝ, от тази седмица тематиката за здравословното хранене ще влезе и в учебните заведения.

„ Вече се свързахме с компаниите, които са виновни за храненето в учебните заведения и сме решени да пренесем самодейността „ Вкусна есен “ и при по-големите деца. Вече сме подготвили програмата. След приключването на капанията имаме концепция да издадем и рецептурник „ Вкусна есен “, в които ще влязат най-интересните предложенията от детските градини и учебните заведения, а те са в действителност доста “, сподели Ананиева.

И тази в бургаските забавачници ще се ползва скандинавския модел – повече занимания навън за децата даже и през зимните месеци.

„ При нас за разлика от скандинавските страни групите са по-големи, само че сътрудниците се оправят. Хубаво е, че и родители все по-често желаят да са доброволци в детските градини “, добави Йорданка Ананиева.

Още от нея за възстановителните действия след тежката стихия, която сътвори проблеми в някои учебни заведения и забавачници, чуйте в звуковия файл:
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР