Имаме готовност при заявка на турската страна да предоставим и

...
Имаме готовност при заявка на турската страна да предоставим и
Коментари Харесай

Гълъб Донев с информация за помощта във връзка с трагедията в Турция

Имаме подготвеност при поръчка на турската страна да предоставим и спомагателна филантропична помощ за потърпевшите от земетресението в Турция, само че чакаме да получим лист на нуждите, които има от турска страна, в това число палатки, вода, храни и лекарства, с цел да окажем цялостна поддръжка на потърпевшите. Това сподели на брифинг пред публицисти служебният министър председател Гълъб Донев.

Изпратили сме 73 спасители, над 30 единици профилирана техника за почистване на следствията от това тежко земетресение, пет кучета от Българския Червен кръст.

Правителството, взаимно със Столичната община и Българския Червен кръст реагираха стремително, с цел да окажат нужната поддръжка за избавяне на оживелите от това тежко земетресение, сподели Донев.

Пожарникари и спасители от София, Пловдив, Велико Търново, Благоевград и Монтана отпътуваха за Република Турция, където ще окажат помощ на сътрудниците си за справяне с следствията от тежкото земетресение, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В състава на модула са 58 чиновници от Главната дирекция - всички те са с богат опит в задгранични задачи, минали са нужното образование и имат съответната подготовка.

На мястото на тръгване ст. комисар Красимир Шотаров, зам.-директор на ГДПБЗН, срещна пожарникарите и спасителите със заповедите им за командироване, маршрута на прекосяване и им организира къс инструктаж. Колоната от профилирана техника ще пътува до мястото на произшествието, към 1800 км, на личен ход.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР