Имаме готов план, че още от сега трябва да започнат

...
Имаме готов план, че още от сега трябва да започнат
Коментари Харесай

Биков: Нов дългосрочен договор в момента с Газпром е невъзможен, зимата ще сме в несигурна ситуация

" Имаме подготвен проект, че още от в този момент би трябвало да стартират да се приготвят дълготрайни контракти, които да влязат в действие през 2023 година и ще обезпечат диверсификация, не с " Газпром ", танкер по танкер е най-скъпото нещо и най-несигурното. Зимата ще бъдем в доста несигурна обстановка ".

Това съобщи Тома Биков от ГЕРБ по Българска национална телевизия. По думите му служебното държавно управление би трябвало да стартира да провежда търгове.

" Нов дълготраен контракт сега с " Газпром " е неосъществим, само че би трябвало да има диалози по този до края на година, според какви са изискванията ", добави Тома Биков.

Според него би трябвало да се откри базов консенсус.

" Продължихме да купуваме газ през " Газпром ", само че през медиатори. Кирил Петков нищо не е договорил. Ако тези танкери са били на една доста добра цена със слотове - за какво Кирил Петков не подписа договорката ", сподели още Тома Биков.

Той разясни, че диалозите би трябвало да бъдат вдигнати на по-високо равнище, на база хрумвания. Политическата рецесия не може да бъде решена без присъединяване на ГЕРБ, акцентира Тома Биков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР