Имаме фундаментални различия по отношение на това ГЕРБ да бъде

...
Имаме фундаментални различия по отношение на това ГЕРБ да бъде
Коментари Харесай

ГЕРБ връща празен мандат. Сачева: Отиваме на избори /видео/

Имаме фундаментални разлики във връзка с това ГЕРБ да бъде признат като равнопоставен сътрудник. Ще върна празен мандат на президента. Днес предложихме да бъде гласуван съставът на настоящето държавно управление единствено с ротация на премиера и вицепремиера, съобщи вицепремиерът в оставка Мария Габриел.

 

Тя напомни и какво се случи преди началото на договарянията. " Спорове за регулатори и правосъдна промяна ние нямаме. Искаме ГЕРБ да бъде признат като равнопоставен сътрудник. По време на договарянията чух доста етикети и предизборни слогани, само че не съм си разрешила никакъв епитет. Първата политическа партия би трябвало да бъде равнопоставена, предложихме да бъде ясно кой защо носи отговорност. От самото начало на договарянията се включихме градивно. След първия кръг стана ясно, че имаме общи неща и разлики. Ние желаеме цялостен мандат, ясни цели, равнопоставеност в ръководството. Ще върна празен мандат, акцентира тя.

От своя страна Деница Сачева добави, че ГЕРБ-СДС няма да бъде " гумен щемпел " на промени, в които няма да взе участие. " Непрекъснато използвахме времето да се приказва за състава на Министерски съвет, разбрахме, че ПП–ДБ не са подготвени да поделят властта, желаят да имат цялата, непременно. Тя разясни, че в случай че до 12 часа на следващия ден не се схванат с ГЕРБ, отиваме на избори.

 

Извънредният брифинг в централата на ГЕРБ-СДС се случва часове преди президентът Румен Радев да връчи на ГЕРБ-СДС мандата за съставяне на правителство.

 

През последните дни нямаше изясненост по какъв начин протичат договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, защото и от двете обединения отказваха да ги разясняват. В петък обаче ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов беше безапелационен, че или мандатът ще бъде върнат изпълнен незабавно, или отиваме на предварителни избори.

 

Очаквайте детайлности!

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР