Имаме едно неотменимо условие - възстановяване на демокрацията, връщане на

...
Имаме едно неотменимо условие - възстановяване на демокрацията, връщане на
Коментари Харесай

Безусловна подкрепа няма да има, не предлагаме министри

" Имаме едно неотменимо изискване - възобновяване на демокрацията, връщане на нормалността в политиката и в Народното събрание ", съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ след диалозите с " ИТН ".

Както и през вчерашния ден след дрещата с Българска социалистическа партия, представителите на " ИТН " не слязоха дружно с Карадайъ пред медиите, а направиха изказванията си поотделно. Първи пред публицистите приказваха от Движение за права и свободи.

" Няма да предлагаме министри, само че персоналният състав на кабинета е от голяма важност ", акцентира Мустафа Карадайъ и добави, че държавният уред не трябва да се употребява като бухалка.

" Чухме концепциите на Има Такъв Народ за техните цели, повече от концепциите им съответстват с нашите. Имаме и разлики, само че ние от наша страна декларирахме, че безусловна поддръжка няма ", поодчерта  ръководителят на Движение за права и свободи.

,,Едно неотменимо изискване посочихме – възобновяване на нормалноста в политика и демокрацията, което значи Народното събрание да заеме мястото си съгласно Конституцията, а държавният уред да не се употребява като бухалка против жителите и бизнеса, а да работи в услуга на хората и да основава добър бизнес климат``, посочи той.

" И още едно нещо обсъдихме – че персоналният състав (на кабинета) е от голяма важност, само че ние изрично няма да предлагаме министри ", увери Карадайъ в умозаключение пред медиите.

От своя страна ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов съобщи: " Не търсим поддръжка от никого! ".

" Ние просто изложихме вижданията, които имаме за стратегия, за цели, за краткосрочните и дълготрайните цели, след което от ДПС направиха същото и от името на тяхната политическа партия ",  акцентира зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов след диалозите с Движение за права и свободи. 

,,Не сме желали поддръжка от тях за възможен кабинет, просто изложихме нашите цели. Предполагам, че всички партии в този момент, в това число и ГЕРБ, биха споделили, че са за правосъдна промяна, тъй че просто си изложихме приоритетите``, добави той.

" Те споделиха, че персоните в един възможен кабинет са значими, само че ние уточнихме, че това е наша отговорност и няма да одобряваме препоръки от никого, нито ще позволим да ни се споделя кои да са хората, тъй че тук бяхме пределно ясни. Когато представим кабинета ни, те като партия ще си преценяват дали да го гласоподават или не. Пак ще повторя – поддръжка от тях не сме търсили, нито са ни предложили хора, само че и да бяха предложили, ние нямаше да приемем ", посочи в умозаключение Йорданов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР