Имаме една уникална възможност - тя е да използваме културата,

...
Имаме една уникална възможност - тя е да използваме културата,
Коментари Харесай

Културният министър на Италия: ЕСК е предизвикателство, което ще посрещнем ЗАЕДНО

" Имаме една неповторима опция - тя е да използваме културата, с цел да вършим политика. Политика в положителния смисъл. Това е едно предизвикателство, което ще посрещнем ЗАЕДНО ". Това съобщи в Пловдив н.пр. Алберто Бонизоли, министър на културното завещание, културните действия и туризма на Република Италия, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . През 2019 година и Пловдив, и италианският град Матера ще се културни столици, поради което представители на двата града си дадоха среща в Пловдив.

Италианският министър съобщи още, че и двата плана за 2019 година - и на Пловдив, и на Матера, са неповторими и истински, тъй като показват два неповторими и истински града. Пловдив е един от най-динамичните градове в България. Матера пък е един доста забавен град в антропологичен, исторически и обществен проект, който е в по-малко развитата част на Италия.

Светлана Куюмджиева - арт шефът на фондация " Пловдив 2019 ", от своя страна съобщи, че двата града към този момент имат 10-ина взаимни плана. И двата града споделят общ характер, общ нрав, което им оказва помощ в взаимната работа.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР