Имаме две оръжия срещу COVID-19 – ваксинацията и спазването на

...
Имаме две оръжия срещу COVID-19 – ваксинацията и спазването на
Коментари Харесай

Кунчев с актуална информация за епидемичната обстановката в страната

„ Имаме две оръжия против COVID-19 – имунизацията и спазването на ограниченията. Ако не можем да достигнем мечтаното равнище на имунизация, остава всеки от нас да съблюдава личното си здраве ”. Това съобщи основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев. И добави, че при постигане на над 300 инфектирани на 100 000 в градовете ще се наложат ограничения за цялата страна, като незабавно би трябвало да бъдат отпуснати помощи за бизнесите.

„ Ситуацията във Велико Търново, Търговище и Русе е сериозна. Това беше повода през днешния ден да организираме Оперативен щаб в Търново, на който допускам ще участват сътрудниците от другите две области. От тях чакам разбор на обстановката и приложения за дейности. Трябва да се съблюдават към този момент разпоредите ограничения. Имаше предложение да се създадат отстъпки в обслужването на междуградските рейсовете, тъй че това да разреши понижаване на натоварването в тях. Причината е, че когато пътуваш 2-3 часа в затворено пространство има риск даже да носиш маска ”, посочи Кунчев по Нова телевизия.
 Как потеглят на учебно заведение в Европа? Как потеглят на учебно заведение в Европа?
Остава алтернативата " присъствено или отдалечено " за доста учебни заведения в Европа. На доста места образователната година стартира при започване на септемвр...

През седмицата от 17 до 23 август са умряли 131 души с диагноза COVID-19. " От тях 123 или 93,9% са неимунизирани. Ваксинирани с една доза са 5 или 3,10%, имунизирани с две дози са трима или 2,8%. " - разясни Ангел Кунчев. Според основния държавен здравен контрольор сега няма потребност от нови противоепидемични ограничения, а би трябвало да се ускори контролът по съблюдаване на съществуващите.

Той акцентира, че би трябвало още да се форсира имунизационният развой.

" На шест места в страната в магазините на " Метро ", които демонстрираха благосклонност и ще спонсорират този развой, в действителност ще стимулират жителите с ваучери за всеки ваксиниран. " - добави Кунчев. По време на празниците на изкуствата " Аполония " пред амфитеатъра в Созопол също ще има краткотраен имунизационен пункт. Ангел Кунчев е оптимист за новата вълна на ковид и счита, че няма да е толкоз злокобна, както предходните.

 
 Дневен спад на новите случаи на ковид Дневен спад на новите случаи на ковид
Броят на новите случаи на коронавирус понижа в доклада за сряда. 1601 са новооткритите случаи за 25 август, като те бележат спа...

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР