Имаме две много положителни послания - едното е изказването на

...
Имаме две много положителни послания - едното е изказването на
Коментари Харесай

Кючюк за Шенген: България е заложник на вътрешната политика на Австрия и Нидерланди

Имаме две доста позитивни послания - едното е изявлението на Урсула фон дер Лайен, че България и Румъния заслужават да бъдат част от шенгенското пространство, а второто е отпадането на мониторинга. Тези две предпоставки са добра основа българското държавно управление доста по-активно да работи с двете страни, които са към момента скептични. Това съобщи Илхан Кючюк, евродепутат от “Обнови Европа " /ДПС, член на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ), съобщи кореспондент на БГНЕС.


Кючюк акцентира, че казусът не е в Европейска комисия или Екологичен потенциал, казусът е в тези две страни. Ние за жалост сме заложници на тяхната вътрешна политика.

Евродепутатът е безапелационен, че ние сме изпълнили техническите критерии, само че и също така имаме политическата поддръжката на европейските институции. Той дефинира дейностите на служебното държавно управление за привличане на Австрия на наша страна е било вярно.

“Не виждам индикация за съответен период за приемането ни в Шенген. Стъпките, които би трябвало да бъдат направени оттук насетне са доста значими. Нека да използваме тези български жители, които са потвърдили със своя престиж, че могат да бъдат мощни представители на това, че България може да бъде по интегрирана е Европейски Съюз ”, сподели той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР