Имаме достатъчно за месеци напред като количества засега. Колко -

...
Имаме достатъчно за месеци напред като количества засега. Колко -
Коментари Харесай

Експертът Николай Василев: Държавният резерв е пълен, за гладни години не може да говорим

Имаме задоволително за месеци напред като количества към този момент. Колко - е въпрос на класифицирана информация. Мисли се като опция да имаме задоволително хлебно зърно за популацията за месеци напред ", посочи още Василев.

" За 30 цялостни дни от запасите дава отговор страната, а за останалите 60 дни отговорят фирмите производители и вносители на горива. С комерсиалните ресурси ще надхвърлим тези 90 дни ", разясни още Василев.

По мотив кражбата от Държавния запас от базата от село Поликраище Василев уточни, че изтеглят количествата от запаса в складовете в Сливен и Поликраище, тъй като там е открита ниската правна просвета на охранителите.

" Няма нанесени вреди въз основата и на Агенцията, тъй като горивото, което крадците са източили, това действително е мътилката - излишък от гориво на дъното на самата цистерна - по тази причина няма провали ", заяви Василев.
ерв в Поликраище

Василев добави, че за страната е значимо в запаса да има задоволително количества горива, хлебна пщеница, консервирани храни, питейна бутилирана вода, растиелно масло, медикаменти и медицински произведения.

" За гладни години не мога да приказвам за България, нямаме усложнения в доставките на горива или на пшеница, а имаме и задоволително количества ", допълви още ръководителят на Държавната организация “Държавен запас и военновременни запаси”.

По думите на Василев от държавния запас може да се помогне на Украйна с това, което те изискат.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР