„Имаме доказателства, че са били искани и получавани пари от

...
„Имаме доказателства, че са били искани и получавани пари от
Коментари Харесай

Арестуваният шеф в КАТ взимал подкупи за бърза регистрация

„ Имаме доказателства, че са били желани и получавани пари от началника на КАТ, с цел да наруши служебните си отговорности. Подкупите са получавани за бърза регистрация на моторни транспортни средства, както и за даване на специфични регистрационни номера (в това число поредни идентични числа, огледални номера или две по две идентични цифри)”. Това изясни представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова след ареста на шефа на КАТ-Благоевград и няколко чиновници, пред "Здравей, България " по NOVA.

„ Сигналът, по който стартира да работи Окръжната прокуратура в Благоевград пристигна от Дирекция „ Вътрешна сигурност” на Министерство на вътрешните работи. Човекът, който обществено заяви, че е подавал сходни сигнали, ще бъде поканен да бъде разпитан като очевидец. Този човек изяснява схемата, която ние сме открили и която беше доказана в началото и от СРС-тата, които е употребила Дирекция „ Вътрешна сигурност” на Министерство на вътрешните работи. Действително се касае за корупционна скица. Окръжната прокуратура в Благоевград е образувала досъдебно произвеждане за искане и приемане на подкупи”, съобщи Арнаудова.

По думите й корупционната активност е траяла 4-5 месеца.

„ Преди 6 месеца информирахме „ Вътрешна сигурност” на Министерство на вътрешните работи за корупционни практики в КАТ-Благоевград. С нас се свързаха трима българи и двама македонци”, изясни журналистът Иван Хамбарджийски, който разгласил схемата в уеб страницата си.

Данаил Стоицов съобщи, че се усеща изкупителна жертва и че не е отговорен.

Малко преди обяд прокурори и следователи нападат постройката на Пътна полиция в града. Арестуват няколко катаджии. Задържат и шефа на КАТ-Благоевград. Акцията наблюдаваше и някогашният началник на Етичната комисия към Висш съдебен съвет и сегашен следовател в Националната следствена работа Ясен Тодоров. В кабинета на шефа на КАТ били открити хиляди левове и нелегално оръжие. Претърсени са 13 служебни пространства, 6 служебни коли и домове.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР