Имаме добър ръст на Брутния вътрешен продукт (3.4-3.9%), но той

...
Имаме добър ръст на Брутния вътрешен продукт (3.4-3.9%), но той
Коментари Харесай

Божидар Данев, председател на БСК: В България има срив на инвестициите

Имаме добър растеж на Брутния вътрешен артикул (3.4-3.9%), само че той е за сметка на внезапно възстановяване на комерсиалния баланс на страната ни. Не забравяйте, че е краткотрайно явлението с растежа на оръжейната индустрия, той е по отношение на войната в Близкия изток. Това сподели в " Денят стартира с Георги Любенов " Божидар Данев, изпълнителен ръководител на Българска стопанска камара, който добави, че се чака експорт над 1 милиарда евро.

Божидар Данев, изпълнителен ръководител на Българска стопанска камара: Изключително състояние е, само че на всички позитивни феномени, които идват от икономическата конюнктура в Европа, а не на българската стопанска система. В България има срив на вложенията. За първи път българската промишленост изнася повече, само че няма вложения, няма качествени работни места, няма нови артикули. Това е доста рисково и дълготрайно събитие към този момент в границите на три години.
В студиото на Българска национална телевизия изпълнителният ръководител на Българската стопанска камара разяснява, че не приказваме за растеж на сивата стопанска система, а хващаме единствено промените в приходната част на бюджета, която се лишава с повече от 22 милиарда от приемането ни в Европейски Съюз, т.е над 2.2 милиарда налози не се събират годишно.
Божидар Данев, изпълнителен ръководител на Българска стопанска камара: Най-обезпокояващото е, че в структурата на приходите понижава частта на Данък добавена стойност, налог облага, крият се и приходите от акцизите.Трудно бихме могли да приказваме за резултатност на данъчната ни система. Освен с най-ниски приходи, страната ни е с най-нисък Брутният вътрешен продукт на глава от популацията. Ако в Румъния набъбна с 30%, в България не е по този начин, ние изоставаме.

По тематиката за трудовия стаж Данев сподели, че приказваме за правила. Божидар Данев, изпълнителен ръководител на Българска стопанска камара: Това нещо е противоконституционно. заплащането би трябвало да е според от осъщественото, а не от възрастта. Защо страната отстрани спомагателното стимулиране в държавната администрация? Имаме дискриминация. Ние сме се трансформирали в балкански анклав, който няма нищо общо с Европа - с минимални осигуровки, събиране на боклуци и.т.н десетки неща. В нас няма европейски правила и европейски правила.
Той оцени обстановката в просветителната система като трагична. " Средната възраст е над 50 години. Ако желаеме да вървим напред, би трябвало радикално да променим българската политика. ", бяха думите му.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР