Имаме дефицит на учители. Този дефицит е по определени специалности

...
Имаме дефицит на учители. Този дефицит е по определени специалности
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Не знам друга държава в света, в която да са увеличени двойно заплатите на учителите

Имаме недостиг на учители. Този недостиг е по избрани специалности и райони. Дисциплините като математика, химия, физика изискват повече старания, по-трудни са и изискват гений. Това е повода да имаме проблем с учителите в тези дисциплини.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия просветителният министър Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9... към профила. "Факторите са привличани на млдаи учители са няколко - финансовото заплащане, стабилността и престижа на специалността. Не знам друго държавно управление в България и изобщо друга страна в света, в която да са нараснали двойно заплатите на учителите. Това нарастване ще се усети напълно скоро ", безапелационен беше той.

"Все още търсям деца, които са отпаднали от просветителната система. Много от тях живеят в чужбина. Това е един от главните ни цели - да обхванем всяко едно дете и да го включим в системата на образованието. Трябва да използваме всички запаси и механизми на страната, с цел да реализираме тази цел. Много значимо е работим извънредно доста по тематиката за професионалното образование. Това също е част от целите ни ", приключи Вълчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР