Имаме данни и предварителни сигнали за нарушения по отношение на

...
Имаме данни и предварителни сигнали за нарушения по отношение на
Коментари Харесай

Димитър Петров, зам.-министър на здравеопазването: Има данни за фалшиви хоспитализации в "Пирогов"

Имаме данни и предварителни сигнали за нарушавания във връзка с НЗОК и подправени хоспитализации в „ Пирогов ". Към момента в лечебното заведение тече инспекция. Не става въпрос за чистка, само че в страната и София има няколко проблеми лечебни заведения. Това сподели в студиото на „ Здравей, България " служебният зам.-министър на опазването на здравето Димитър Петров.

Казусът с издаването на документи и антигенните проби не зависи от Министерството на здравеопазването, а от Европейската комисия. Водят се диалози и тече процедура. Ще настояваме този проблем да се уреди. Предполагаме, че до 15 юни всичко ще е ясно, разяснява още зам.-здравният министър.

Все още не сме получили отговор от Правосъдното министерство. Реакцията беше по-скоро предизвикана от проблема с „ Александровска " болница. В „ Лозенец " има обжалване и прекъсване не всъщност, а прекъсване по вписването от Софийски градски съд. По същия проблем има тъжба и от „ Александровска " болница, само че решението на съда е негативно. Те отхвърлят да спрат вписването. Спира го Агенцията, изясни Димитър Петров. Не е работа на Агенцията да ревизира учредения. Те се ревизират от съда. Работата на Агенцията е да направи вписването. Не им е работа да преценяват дали някой написа грамотно, добави зам.-министърът.

По тематиката за престъпните трансплантации Димитър Петров разяснява, че Агенцията е сезирала ДАНС и здравния министър за тези случаи. ДАНС е препратила информацията и до ГДБОП. Не предстои на подозрение, че някогашният здравен министър е бил сезиран за тези случаи, изясни Петров. По негови думи процесът към тези противозаконни трансплантации е траял към година и половина. В украински вестници се появи информация за умрял донор. Извършваме инспекция и по тези сигнали, сподели още зам.-министър Петров

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР