Имаме данни, че има човек от МВР, който е съдействал

...
Имаме данни, че има човек от МВР, който е съдействал
Коментари Харесай

Шефът на ГДБОП: Полицейски чадър и ЧСИ пазели циганските барони Трайчо и Мето

Имаме данни, че има човек от Министерство на вътрешните работи, който е съдействал на разрушената в група за лихварство, рекет и имотни измами на циганските барони Трайчо и Мето , само че те към момента де ревизират и не можем да ги разясняваме към сегашния миг. Това сподели на брифинг шефът на ГДБОП гл. комисар Любомир Янев.
Групата е имала двама съществени водачи. Около тях са били открити голям брой лица – 20 души, които са подпомагали незаконната активност.

„ Имаме данни, че са „ играли” с частни правосъдни реализатори. Има случаи, в които са взимали жилища и друго недвижимо и движимо имущество. Длъжници са прехвърляни на сложени лица – те също обект на разследване”, сподели още шефът на ГДБОП.

„ Наркотиците, които са били популяризирани от групата, са марихуана, амфетамини, кокаин “, добави той.

Директорът на ГДБОП Любомир Янев изясни, че при започване на тази година постъпила информацията за незаконната група, като били извършени голям брой оперативно-издирвателни мероприятия. "Изключително мъчно е в самото следствие да бъдат стимулирани хората да свидетелстват, тъй като изпитват боязън ", уточни той.

, на брифинга стана ясно още, че незаконната група функционирала от началото на 2014 година до сегашния миг и била основана с користна цел за рекет, имотни измами, лихварство и проституция. Тя била с двама съществени водачи, като единият от тях бил мозъкът на незаконната скица. Освен това били открити и 20 индивида, които подпомагали незаконната активност. Голяма част от тях станали очевидци.
До момента след разбор на събраните доказателства наблюдаващите прокурори са повдигнали обвинявания по отношение на пет индивида, упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за рекет, имотни измами, лихварство и проституция.

Прокуратурата имат данни незаконната група да е имала "чадър " над Пето районно полицейско ръководство, само че имат данни за разпространяване на опиати.

.

Общо 57 са осъществените претърсвания и изземвания. Приобщени са огромен размер доказателства, парите, полезности, компютърни конфигуарии и три първокласни автомобила. 43 индивида са разпитани в качеството им на очевидци.

Екип от наблюдаващи прокурори към момента правят активност по следствието. Жертвите на незаконната група били доста и занапред се откриват.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР