Имаме четири месеца, за да сертифицираме сертифицира Северен поток 2,

...
Имаме четири месеца, за да сертифицираме сертифицира Северен поток 2,
Коментари Харесай

Германия се нуждае от 4 месеца за сертификацията на Северен поток 2

Имаме четири месеца, с цел да сертифицираме сертифицира " Северен поток 2 ", разгласи немският енергиен регулатор, представен от Ройтерс.

Новината идва, откакто предходната седмица съветският енергиен колос " Газпром " разгласи, че построяването на газопровода е завършило. " Северен поток 2 " ще разреши да Русия да удвои количеството синьо гориво, което изнася за Европа по дъното на Балтийско море, заобикаляйки Украйна. От " Газпром " обявиха, че първите доставки могат да бъдат осъществени още на 1 октомври.

Проектът среща остри рецензии от Съединени американски щати и Украйна, като Вашингтон счита, че той ще ускори зависимостта на Европа от съветските енергийни доставки.

Германският енергиен регулатор Bundesnetzagentur оповести на уеб страницата си, че Четиримесечният интервал е почнал да тече на 8-и септември.

След като завърши иннспекцията на газопровода, регулаторът ще изпрати решение за издаване на лиценз за употреба до Европейската комисия (ЕК).

Bundesnetzagentur би трябвало да се увери, че на " Северен поток 2 " съблюдава разпоредбите на Европейския съюз, съгласно които притежателите на газопровода би трябвало да са разнообразни различни от доставчиците на синьо гориво, работещи на територията на Германия.

През уикенда немският канцлер Ангела Меркел опита да тушира напрежението към плана с посещаване в Полша, по време на което съобщи, че е обяснила на Москва, че Украйна би трябвало да продължи да бъде директна страна за съветския газ след приключването на съглашението сред двете страни през 2024 година.

На срещата си с Меркел полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи, че гаранцията за продължаващо прекосяване на газ през територията на Украйна ще понижи шанса от изнудване от страна на Русия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР