Имаме 2.5 млн. тона пшеница в България, 1.5 млн. тона

...
Имаме 2.5 млн. тона пшеница в България, 1.5 млн. тона
Коментари Харесай

Гечев: Няма никаква спекула, нито вдигане на цената на хляба

Имаме 2.5 млн. тона пшеница в България, 1.5 млн. тона царевица, 1.16 млн. тона слънчоглед - това са количества, които са по-големи, от тези, които можем да осъществяваме. Тоест имаме остатъци. Не можем да приказваме за никаква далавера, нито повдигане на цената на хляба. 
Това сподели министърът на земеделието Явор Гечев за съглашението с Европейска комисия за вноса на артикули от Украйна. " Решението на България не е еднолично, беше постигнато споразумение сред 5-те страни и самата Европейска комисия, която да наложи защитни ограничения към тях за четири продукта. Това за България е извънреден триумф ", допълни той.
" Тежки бяха последните 3-4 седмици, само че това значи, че България е пълностоен член на Европейския съюз ", сподели Гечев.
И акцентира, че до 5 юни има въведена възбрана за импорт от страна на Европейската комисия - на слънчоглед, царевица, рапица и слънчогледово олио.
" Ще предложа анулация на националната възбрана за импорт на украинско зърно, защото тя се обезсмисля, откакто има европейска ", заключи той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР