Имаме 12 нови водачи на листи. Всичко това е на

...
Имаме 12 нови водачи на листи. Всичко това е на
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Листите на БСП са баланс между приемственост, опит и младост

" Имаме 12 нови водачи на листи. Всичко това е на база анализите, които сме създали и упованията ни за по-успешна акция. Важното е, че изцяло умерено, с съвсем цялостно единогласие, бяха одобрени листите на " Българска социалистическа партия за България " и местата на съдружните ни сътрудници. " Така зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров разяснява одобрените от Националния съвет листи за идните избори. " Там намират място почтени хора с опит. Те са баланс сред последователност, опит и младост ", сподели още той.
В ефира на БСТВ социалистът изясни, че на съвещанието са признати още платформата на партията, както и декларация за годишнината от войната в Украйна и поругаването на Паметника на Съветската войска.
Българска социалистическа партия има поредна политика през цялото време за войната в Украйна, само че съгласно Зафиров не може да се каже същото във връзка с страната: " Честите избори и промяната на служебни кабинети направиха по този начин, че България като страна да има непоследователна политика във връзка с спора ", счита той.
Социалистът напомни и всички старания, които Българска социалистическа партия постави в посока страната ни да не бъде страна в спора, което стана с изпращането на оръжия за Украйна. " В нашата декларация настояваме за спокойно решение и преустановяване на военния спор. В същото време оптимално би трябвало да бъде предпазен българският народен интерес - да не взимаме страна в спора ", сподели още той.
Във връзка с поругаването на Паметника на Съветската войска Зафиров съобщи: " Ние осъдихме акта в декларацията, само че е доста грозно в XXI век да се отстраняват и разрушават монументи. Талибаните по този начин постъпваха в Афганистан и не виждам по-различен метод в желанията на Столичната община. Това е изцяло неоправдателно и ще използваме всичките си старания паметникът да бъде предпазен - той е част от нашата история и минало ", безапелационен е той.
По отношение на референдума против джендър идеологията, който Българска социалистическа партия инициира, социалистите провеждат предприемчив комитет, в който намират място видни интелектуалци, жители и общественици. Зафиров изрази вяра огромна част от българите да вземат интензивно присъединяване в подписката. " Това е тематика, която несъмнено вълнува българското общество. Ние сме изрично срещу опитите за налагането на непознати за българския обичай, психика и история практики в българското обучение, които целят от най-ранна възраст образуване на несъмнено държание при децата ", изясни той.
Заради това и в последните дни от партията са провели редица срещи с неправителствени организации, наставнически и публични комитети за отбрана на децата. " Радвам се, че тъкмо Българска социалистическа партия застава зад тази идея. Няма по-голяма задача от това да съхраним духа, морала и здравето на нашите деца ", уточни Зафиров.
" Въпреки изкуствено основаното напрежение към uонгреса партията е доста мобилизирана и не е сама ", съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия и добави, че през последните дни към обединението са се включили още пет леви партии и три цивилен сдружения. " Предстои да подпишем съглашение за взаимно явяване и с още няколко политически субекта и цивилен организации от левия бранш ", акцентира социалистът.
" На тези избори се обрисува да имаме типичен конфликт ляво-дясно ", счита Зафиров. Той изрази задоволство от обединяването на Политическа партия и Демократична България, защото това ще предотврати опити да бракониерстват в полето на левицата и да си преписват заслуги в обществената сфера. " Стана ясно коя коалиция стои зад левите политики и показва ползите на лявомислещите хора. Това несъмнено е " Българска социалистическа партия за България ", безапелационен е Зафиров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР