Имамът Абделбаки ас Сати, под чието влияние са били членовете

...
Имамът Абделбаки ас Сати, под чието влияние са били членовете
Коментари Харесай

Всички 12 заподозрени за атаките в Барселона са мъртви или задържани

Имамът Абделбаки ас Сати, под чието въздействие са били членовете на терористичната клетка в Каталуния, е умрял при детонацията в къща в Алканар, удостовери през днешния ден началникът на полицията в испанската самостоятелна област, представен от Франс прес.

Откриха автомобил, употребен от терористите в Каталуния
 Барселона полиция БГНЕС
Жозеп Луис Траперо заяви на конференция, че тленните остатъци на Сати са били открити в разрушената от мощен гърмеж постройка. Експлозията в къща в Алканар, на 200 километра южно от Барселона, отекна в сряда вечерта - ден преди терористичната офанзива с микробус в центъра на каталунската столица, при която починаха 13 души.
 
Всички 12 обвинени са атентатите са мъртви или арестувани, разгласи Траперо, представен от Ройтерс.

Убит е основният обвинен за атентата в Барселона
 
В същото време той посочи на конференцията в Барселона, че интервенцията продължава, в това число на интернационално ниво. През идващите седмици каталунската полиция ще изследва задграничните връзки на атентаторите.
 
По-рано тя удостовери, че е умъртвила през днешния ден Юнес Абуякуб, основния обвинен за нападението в Барселона в четвъртък, при което починаха 13 души.
 Юнес Абуякуб БГНЕС
Мъжът бе убит в град Субиратс, на 45 километра западно от столицата на североизточната испанска самостоятелна област. Той носел подправен пояс с експлозиви.

Още една жертва на офанзивите в Каталуния: Мъж с прободна рана, открит в кола
 
Общият броя на убитите при терористичните офанзиви в Каталуния набъбна до 15, откакто мъж бе открит мъртъв с прободна рана в своя автомобил, който, както наподобява, е бил отвлечен от Абуякуб.
 Барселона полиция БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР