Имам уверението на политическото и професионалното ръководство на МВР, че

...
Имам уверението на политическото и професионалното ръководство на МВР, че
Коментари Харесай

Младен Маринов: Имам уверението на ръководството на МВР, че присъствието на Гранична полиция на територията на Годеч ще бъде възстановено

Имам уверението на политическото и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи, че наличието на Гранична полиция на територията на Годеч ще бъде възобновено. Това написа в профила си във фейсбук някогашният вътрешен министър и народен представител от ГЕРБ Младен Маринов. Той е депутат от София-област. Ето какво още написа той:

За следващ път през последните години хората и общинските управляващи в Годеч сложиха по време на откритата ми приемна като депутат въпроса по кое време ще се върне Гранична полиция и по кое време ще бъде възобновено районното полицейско ръководство в общината. То бе закрито поради някакви измислени математически модели, които господстваха в Министерство на вътрешните работи до момента в който лицето Бойко Рашков бе политически началник на ведомството. А макар 32-километровата държавна граница на територията на Годеч, Рашков изведе частите на Гранична полиция от общината. Оттогава годечани живеят в изискванията на недостиг на сигурност като гонките с противозаконни мигранти се трансфораха във ежедневие за района. Защитата на локалните хора бе оставена в техните лични ръце.

Днес обаче съумях да развеселявам жителите на Годеч и кмета им Радо Асенов с една доста добра вест. След серия диалози с политическото и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи, към този момент имам тяхното увещание, че наличието на Гранична полиция на територията на Годеч ще бъде възобновено. Колкото по-скоро стане това, толкоз по-добре за локалните хора и за сигурността в цялата Софийска област.

Вярвам, че екипът на вътрешния министър Калин Стоянов ще чуе и рационалните причини за възобновяване на районното ръководство и на полицейското наличие в Годеч от времето преди псевдо-реформите на Рашков! 

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР