Имам усещането за корупция при бавенето на проекта за електронна

...
Имам усещането за корупция при бавенето на проекта за електронна
Коментари Харесай

Експерт: Усещам корупция при баването на е-системата за управление на водите

Имам чувството за корупция при бавенето на плана за електронна система за ръководство на водите. Този план не се състоя, в този момент по контракт би трябвало да бъде подготвен 2022 година. Такъв план ще избегне субективните неточности - почивни дни, нетрезво положение, липса на професионална подготовка. Машината взима решение в работно време.
Това съобщи в ефира на Българското национално радио специалистът Асен Личев, дълготраен шеф на дирекция в Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

“Иван Костов направи две сполучливи стъпки - закри Националния съвет по водите и Комитета по геология и се сътвори Министерство на околната среда и водите. Законът беше квалифициран с вид да има единствено едно ведомство, което да дава отговор за ръководството на водите и на водно-стопанските системи и уреди. Но силата и персоналните упоритости на вицепремиерите, изключително на Божков и Бакърджиев, надвиха и на Евдокия Манева беше подредено да остане разхвърляната занемареност и безнаказаност по ръководството на водите. Това продължава и до днес”, уточни още специалистът.

По думите му е редно да се зададе въпрос - какво е направено по ограниченията за отбрана на краткотрайно влияние по проектите за ръководство на риска от наводнения.

Той изрично уточни, че Национален институт по метеорология и хидрология и екоминистерството са предизвестили всички способени органи още на 7-ми януари за проливния дъжд и попита - какво са създали тези органи за това време и за какво е трябвало да се изпускат язовири при висока вълна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР