Имам усещане, че управляващите се чудят откъде да съберат пари.

...
Имам усещане, че управляващите се чудят откъде да съберат пари.
Коментари Харесай

Подготвят ли задкулисно нова тесла срещу топлофикациите и търговците на ток?

" Имам чувство, че ръководещите се чудят от кое място да съберат пари. Последното нещо, което е измислено е, тези пари да се съберат от производителите и търговците на ток. На базата на една европейска инструкция. В нея ясно и тъкмо е казано от какви производства да се наложи спомагателен налог. В обособен член газовите централи са изключени ", съобщи ръководителят на Асоциацията на топлофикационните сдружения инж. Кремен Георгиев в предаването " Денят ON AIR ".

" Обаче това не пречи на създателите на този закон, който към момента се разисква. Там написа, че всички, които нещо печелят, би трябвало да заплащат. Там подмолно са вкарани топлофикациите. Няма по какъв начин да не се забележи от хората, които четат тези неща ", сподели още гостът на Ганиела Ангелова по въпроса с проектозакон за спомагателни ограничения против високите цени в енергетиката.

По думите му това е предната тесла против топлофикационните сдружения. В същото време стартира сезонът, в който разноските за газ са повече.

" На всеки човек му би трябвало температура, която обезпечава комфорт. Това не е 15 градуса, а най-малко 20. За да се обезпечи тази температура би трябвало сила, която би трябвало да се създаде, за което би трябвало да се изхарчат горива ", акцентира Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Председателят на Асоциацията на топлофикационните сдружения попита какво вършат в този проектозакон търговците на ток и топлофикациите.

" Може би би трябвало да се веселя, че този парламент няма да проработи, тъй като няма да има кой да одобри този закон, в случай че той се внесе. По този проектозакон продължава да се работи интензивно. Комуникираме, само че към този момент нищо не са ни дали отговор. Топлофикациите сега са на ръба и няма да могат да заплащат горивото. Това към този момент значи същински банкрут ", разяснява още Георгиев.

За край той удостовери, че газът за зимата е обезпечен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР