`Имам тези умения:` Смъртта на американски ветеран в битка в Украйна

...
На 29 юли руските сили напразниха членовете на избраната рота
Коментари Харесай

На 29 юли руските сили напразниха членовете на избраната рота – доброволческа група, съставена от военни ветерани, борещи се срещу руската инвазия – с минохвъргачки, тежки картечници, гранатомети и гранати в източна Украйна.

Ветеранът от морската пехота Ланс Лоурънс, който наскоро се върна в битката, след като беше хоспитализиран поради удар с рикошет на китката му, беше убит в конфликта . Лоурънс е един от близо 20-те американски ветерани, които са били убити, биейки се за Украйна, общ брой, който непрекъснато нараства, тъй като конфликтът до голяма степен е избледнял от нощните новини. Втори американски ветеран, бивш офицер от армията Андрю „Дъбс“ Уебър, също беше убит при същата операция.

Лорънс и Уебър бяха в средата на бруталната битка, която характеризира украинската офанзива за възстановяване на територия, която Руските сили бързо погълнаха в ранните дни на конфликта, който започна през февруари 2022 г. През близо 18-те месеца на война постоянен поток от американски ветерани се насочиха към Украйна, както за да се бият, така и за да предоставят обучение и помощ на силите, които са успя да отблъсне руските войски, въпреки ранните прогнози за предстоящо завладяване.

Прочетете следното: Искате ли да подадете иск по PACT Act? Направете го до 9 август. Ето защо.

Седмици преди смъртта си, докато се възстановяваше от нараняването на китката, Лорънс седеше, получавайки медицински грижи. Но изглежда не раната го притесняваше.

„Мисля, че беше по-ядосан, че е окървавил новата си униформа, отколкото всъщност да бъде прострелян“, доброволец, който служи с Лорънс и под прозвището Брит каза пред Military.com. Името на Брит, както и тези на няколко други доброволци, не се разкриват, за да се защити тяхната самоличност, като се имат предвид опасенията за сигурността около боевете в Украйна.

През четирите и повече месеца той беше със своя доброволчески отряд, Лорънс, бивш картечник от Корпуса на морската пехота, си е спечелил репутация на експерт по оръжия и твърд чарджър.

Military.com разговаря с повече от половин дузина хора, които са познавали Лорънс или от времето му в морската пехота, или Украйна. Доброволци, цитирани под псевдоними, предоставиха на Military.com снимки, съобщения или и двете, свързващи се с Лорънс.

Историята продължава

Изображението, което се появи на морския пехотинец, показва съвършен гуру на тежки оръжия с нахален магнетизъм, който повишава морала в най-суровите среди. Именно в тези условия, към които Лорънс беше привлечен, изглеждаше, че процъфтява най-много.

Семейството му не отговори на исканията на Military.com за коментар, но публикува изявление, в което отчасти се казва, че „той е известен за неговата непоколебима решителност, заразителна усмивка и състрадателен характер. … Той беше земен човек, който подаваше ръка за помощ на всеки, който се нуждаеше от нея," според Task & Purpose.

Морски пехотинец, ''Til денят, в който умря“

Без никакъв предишен боен опит, Лорънс стъпи в най-смъртоносната война в Европа след Втората световна война.

„Той почувства призванието“, сподели Брит, който сподели снимки на Брит и Лорънс заедно, каза Military.com. Като медик на Лорънс, Брит си спомни много разговори с ветерана от морската пехота. „Той прекара целия си живот практикувайки война, така и не му се наложи да си тръгне. Той каза: „Имам тези умения, има хора, които се нуждаят от тях. Пуснете ме.“

Лорънс се присъедини към морската пехота през август 2013 г. - почти десетилетие до месец преди да бъде убит. Той се записва като 0331, картечар. Илайджа Сисни служи с него и си спомни ден, в който Лорънс се върна от почивка с военен символ на картечница, татуиран от вътрешната страна на пръста на спусъка му.

След разгръщане на USS Iwo Jima в Средиземно море, Сисни си спомни брутално трениране в САЩ. Бяха карали цял ден в жегата и бяха „проверени от дим“, термин, използван от морските пехотинци, за да опишат изтощението. Сисни се беше сгушил в спалния си чувал с нагреватели за готвене на храна, пъхнати под него за топлина - отборът беше нещастен и студен.

"Той имаше тази бутилка алкохол, която извади от гърба си," Сисни си спомни. „Той процъфтяваше в такива неща. Това изобщо не го поваляше. Той се търкаляше с всеки удар, който му беше даден... И точно в такъв момент той изважда бутилка и това е голям тласък на морала.“

Лорънс каза на повечето си другари в Украйна, че е бил контрактор, след като напусна морската пехота през 2016 г., преди да пристигне в Украйна.

„Той винаги казваше: „Направил съм много пари обратно в Щатите. Но аз се отказах от всичко това, за да дойда тук и да помогна", спомня си Грим, ветеран от морската пехота и доброволец, думите на Лорънс.

Лорънс замина за Украйна през февруари. Той се срещна с Брит и друг доброволец, Пломо, близо до началото на март и тримата веднага щракнаха. Те бяха поразени от добротата на Лорънс; Пломо, бивш колумбийски морски пехотинец, каза, че не му достигат средства и Лорънс плаща храната му за месец, без да каже дума на никого.

По това време Лорънс също се свързва с група, наречена Protect A Volunteer, фокусирана върху Украйна организация, която свързва войници доброволци с донори. Групата е предоставила на Лорънс униформи, според вътрешни записи и съобщения, прегледани от Military.com.

„Ако погледнете всички неща, за които той можеше да поиска помощ -- всякакви различни скъпи оборудване – той поиска униформи“, каза Рейчъл Джеймисън, адвокат и директор на организацията, пред Military.com.

„Това е наистина скромна молба, която според мен говори точно за това кой е той“, тя каза. „Просто някой, който искаше да бъде там и искаше да направи добро и не искаше нищо от никого.“

В крайна сметка Лорънс спечели място в избраната рота като лидер на групата за огнева поддръжка на единицата. Грим каза, че неговото естествено лидерство и компетентност са го поставили на интегралната позиция.

„Той се представи изключително, иначе нямаше да е на лидерска позиция“, каза Райън О'Лиъри, Ветеран и командир от Глобалната война срещу тероризма.

Ожесточени битки

До юли светът наблюдаваше как Русия реагира на неуспешен бунт предишния месец. Евгений Пригожин и неговата частна военна група започнаха кампания срещу Кремъл, но не успяха да настъпят към Москва поради докладвани разногласия с Министерството на отбраната.

За избраната рота юли беше очевидно натоварен сезон за битки. Видео, публикувано от О'Лиъри в Twitter само три дни преди смъртта на Лорънс и Уебър, бившият офицер от армията, стана вирусно. На него се вижда как частта влиза в битка.

Докато в социалните медии се изливаха почести към ветераните, Държавният департамент потвърди смъртта на двама неназовани граждани на САЩ на 29 юли 2023 г. от „нападение с дрон в Украйна ."

Членовете на Chosen Company не навлязоха в подробности за битката, като се позоваха на оперативна сигурност или защото не бяха там.

Последната причина преследва някои от приятелите на Лорънс. Грим, който се завърна в Щатите, каза, че днес е жив благодарение на Лорънс, който го убеди да си намери работа у дома.

Пломо сподели криптирани съобщения, които беше разменил с Лорънс след нараняването от шрапнел, не след дълго преди да умре.

"Пич, [аз съм] наполовина ядосан, защото си ранен без мен", написа Пломо. „Моля, пази се, брато. Наистина те обичам. Не искам [да те загубя].“

„Ще бъда в безопасност, човече, и аз също те обичам, брат“, отвърна Лорънс.

„Следващия път [аз] ще те пазя в безопасност“, написа Пломо. „С живота си.“

- Дрю Ф. Лорънс може да бъде намерен на [email protected]. Следвайте го в Twitter @df_lawrence.

Свързани: Вагнер Хендоф, ДНК тестове: Останките от ветеран от специалните сили може най-накрая да се върнат у дома от Украйна

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР