Имам съмнения за външна намеса. Това предстои да бъде изяснено.

...
Имам съмнения за външна намеса. Това предстои да бъде изяснено.
Коментари Харесай

По случая с натровените сърни в Благоевград: Има съмнения за външна намеса

„ Имам подозрения за външна интервенция. Това следва да бъде изяснено. Има досъдебно произвеждане, взети са проби. Проверката би трябвало да потвърди или да отхвърли хипотезите “, изясни шефът на зоопарка в Благоевград д-р Крум Попниколов пред БТВ.
Прочетете още
Припомняме, че 9 сърни са били отровени в зоопарка в Благоевград. 5 от тях са умряли, а останалите четири са в доста тежко положение и са интубирани от ветеринарите.

" За животните в нашия зоопарк се грижи екип от експерти. Беше осъществена годишната ветеринарна профилактика, която е планувана, с цел да покаже здравословния статус на животните. Бяха взети проби, бяха прегледани зъбите на лъвицата. Елените и секторът с тревопасни бяха обезпаразитени. Препаратът е употребен и предходни години. При други животни от бранша няма проблеми “, споделя Попниколов. 

Категоричен е, че на елените и тревопасните не са правени ваксини.

" Не знам от кое място се появява такава информация. Правено е единствено обезпаразитяване с препарат през устата. По този метод стресът е най-малък. Ваксини не са правени ", разясни още той. 

В обществените мрежи се появи изказване, че сърните са умряли след имунизация, само че след това се оказало, че не е по този начин, тъй като измежду умрелите има и дребни, които не са имунизирани.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР