Имам съмнение дали ще се случи конституционно мнозинство. Депутатите на

...
Имам съмнение дали ще се случи конституционно мнозинство. Депутатите на
Коментари Харесай

Подготвя се почвата за нов политически проект, оглавен от Иван Гешев

Имам подозрение дали ще се случи конституционно болшинство. Депутатите на Българска социалистическа партия няма да пречат на основаването му. Проблемът е в ПП-ДБ, потвърдиха, че нямат управнически потенциал, нямат фрагменти. ГЕРБ си дадоха мандата, направиха огромен жест да се откажат от действителната власт. Сега стоят в профил и не вземат участие в тъгата на Политическа партия да сътворят управнически екип. Това пред НЮЗ политологът доцент Татяна Буруджиева.

Според нея се приготвя почвата за нов политически план, управляван от Гешев. " Той може да последва ориста на Цветанов. От това да имаме безотговорен основен прокурор се люшкаме в другата прекаленост. Трудно ще върви дебата да се решат основно значими промени, преди да се се разискват съответни текстове. Не е правилно и да не знаем кой ги написа тези неща. Въпросът е дали правосъдната рефома ще бъде подчинена на въпроса кой да подчини основния прокурор или да се направи същинска промяна. Главният прокурор е институция, да го премахнеш значи да разбиеш цялата структура на правосъдната власт. Това не може да стане от през днешния ден за на следващия ден ", съобщи тя.

По думите ѝ централизацията на локално ниво в прокуратурата е доста по-сериозна. " Нежеланието да се взе участие в спор за конституционни промени е погрешно, би трябвало да се съобщи позиция. Конституционно болшинство има, ясно е. По един или различен метод политическите партии бяха заставени да сформират държавно управление. Управлението буксува ", счита политологът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР