Имам приятел, който често изрича фразата “Обичам педерастите, ама не

...
Имам приятел, който често изрича фразата “Обичам педерастите, ама не
Коментари Харесай

Защо Инфантино клекна на Катар за правата на гейовете

Имам другар, който постоянно изрича фразата “Обичам педерастите, но не и техните номера! ”.

Сетих се за него около комичните осъществявания от последните дни на президента на ФИФА Джани Инфантино, който до края на Мондиала е напът да се снабди с ново име — Инфантило.

Та в събота същият този субект дръпна тирада, в която обществено осъди „ лицемерието “ и съвсем „ расизма “ на страните, позволяващи си да поучават Катар. Според него Европа би трябвало да се извини за стореното през миналите 3000 години. Кое по-точно — не изясни.

Пак тогава Инфантино енергично съобщи:

„ Днес се усещам катарец. Днес се усещам арабин. Днес се усещам африканец. Днес се усещам гей. Днес се усещам неработоспособен. Днес се усещам служащ мигрант. “

На същите думи Гурчатен Сандху от основаната в Женева Международна асоциация на лесбийките, гейовете, бисексуалните, транс и интерсексуалните, възрази остро:

„ Ти не се чувстваш гей. Ти си гей. “

Сюжетът се разви около възбраната на ФИФА капитаните на тимовете да носят ленти с цветовете на дъгата в поддръжка на акцията „ Една обич “ (а всичкото това — поради криминализирането на еднополовите връзки в арабската държава). Ръководният орган на футбола предизвести, че

неотложно на такива футболисти ще им бъдат показани жълти картони – два от които водят до изпъждане на играча от този и идващия мач.

Капитаните на седем европейски народи се зарекоха да носят ленти на ръката с многоцветното лого във формата на сърце на акцията „ Една обич “, която предизвиква приобщаването и разнообразието във футбола и обществото. Това сътвори вероятността феновете по целия свят да видят знак на отрицание към страната-домакин и непокорство на ФИФА.

„ Трябва да се мисли основно за футбол, а не за политика “, приканиха от футболната федерация.

И в последна сметка тимовете споделиха, че не могат да пожертват триумфа на терена и се отхвърлиха от акцията.

Омекването на Инфантино е повече от необичайно, като се има поради, че всеки юни — месецът на гей парадите, централата на ФИФА в Цюрих светва в цветовете на дъгата като щаб-квартира на международна ЛГБТ организация. Очевидно по време на гей парада Инфантино и ръководената от него организация не се двоумят да показват угриженост и съпричастност, като не се свенят да употребяват за задачите си даже деца.



От меките кресла в Цюрих е доста елементарно да си герой за човешки права и да вееш шареното знаме, само че при действителната обстановка в Катар, в която да съобщи позицията си, куражът на Инфантино внезапно се изпари. 

Типичен номер на индивидите, нормално подигравани, че са с изострен недостиг на калций в китките.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР