Имам приоритети, но няма да ги коментирам в момента, преди

...
Имам приоритети, но няма да ги коментирам в момента, преди
Коментари Харесай

Иван Гешев: Ще се опитам да оправдая очакванията за повече справедливост

" Имам цели, само че няма да ги разясня сега, преди да встъпя като основен прокурор ", съобщи Иван Гешев след срещата с президента Румен Радев, който подписа декрет за назначението му за нов основен прокурор. С ясното схващане съм, че прокуратурата би трябвало да е много по-активна и по-активно да отговори на упованията на българските жители за реализиране на правдивост, сподели още Гешев.

Вижте още във видеото

София
Иван Гешев, определен за основен прокурор: Аз съм с ясното схващане, че прокуратурата би трябвало да е много по-активна и по-активно да отговори на упованията на българските жители за реализиране на правдивост. Защото прокуратурата взе участие в процеса за предоставяне на правдивост на българските жители. Това, което сподели президентът, в огромната си част, може би не изцяло, е очакване на множеството български жители, най-общо казано, очакване за повече правдивост. Съзнавам, че обществото чака това нещо и ще направя всичко допустимо да оправдая тези упования.
" Имам цели, само че няма да ги разясня сега, преди да встъпя като основен прокурор. Пак ще кажа, че процедурата не е завършила. Аз не знам какво е мнението на президента какво е мястото на прокуратурата. Моето мнение е, че прокуратурата е част от правосъдната власт и това е мнението на съвсем цялата магистратска общественост. Президентът сподели, че ще инициира спор по отношение на Конституцията, не съм чул нищо за това, какво Радев счита, че би трябвало да бъде променено, тъй че това, което аз чух, е необятен спор, в границите на който всички участващи ще изкажат своето мнение ", добави Гешев.

Той съобщи, че по делото КТБ не е работил селективно, нито той, нито целият екип, работил по това правосъдно произвеждане. " Това е моята оценка от юридическа позиция. Аз осъзнавам, че това дело е натоварено с доста други гледни точки - политическа, идеологическа и други, тъй че прокуратурата не може да отговори на други упования отвън правовите, отвън закона, отвън наказателния закон и наказателния развой ", сподели още Гешев.

Според него прокуратурата се регистрира задоволително, само че някои неща могат да бъдат усъвършенствани.
Иван Гешев: Прокуратурата не е причина за всички проблеми в страната, както се пробва да бъде показано от един политико-олигархичен кръг. Да се фиксираш и да изградиш своята идеология върху това, че една институция е нещо неприятно и да се бориш с тази институция, за мен е непродуктивно. Това поврежда имиджа на цялата страна, въпреки някои да реализират чист персонален и политически интерес, само че това не е в полза на страната, на институциите и на българските жители.  Радев подписа указа за назначението на Иван Гешев за основен прокурор Радев подписа указа за назначението на Иван Гешев за основен прокурор
Президентът Румен Радев е подписал указа за назначението на Иван Гешев за основен прокурор. На срещата с него обаче е изразил своите упования за спра...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР