Имам право на помощни средства – ортопедични обувки. Трябва ли

...
Имам право на помощни средства – ортопедични обувки. Трябва ли
Коментари Харесай

Дължа ли доплащане за индивидуалното изработване на ортопедични обувки?


Имам право на помощни средства – ортопедични обувки. Трябва ли да се доплаща някаква сума при изработването им за контролиране дължината на крайници?

Румяна Генчева, гр. София

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) заплаща контрактувани стойности за ортопедични обувки според Списък-спецификация, оповестен на уеб страницата на НЗОК в графа „ Помощни средства “ – подрубрика „ Спецификации за ПСПСМИ и поправки “ – „ Списък-спецификация с избрани и групирани помощни средства, съоръжения, уреди и медицински произведения за хора с увреждания, отвън обсега на наложителното здравно обезпечаване, според чл.73, ал.1 от Закона за хората с увреждания, от раздел А на спецификация, одобрена от Народно събрание на НЗОК с решение № РД-НС-04-135/16.

11.2021 година “, в действие от 01. 07. 2022 година

В Списъка са включени и ортопедични обувки по самостоятелна мярка при медицински условия за отпускане-скъсяване на низък крак с 5 и повече см, и/или при тежки деформации и липса на части на ходилото (с изключение на плоскостъпие), които не разрешават потреблението на елементарни обувки.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР