Имам няколко въпроса - защо се разиграва тази сценка пред

...
Имам няколко въпроса - защо се разиграва тази сценка пред
Коментари Харесай

Господа, сериозно ли? От ”ПП няма да говори с ГЕРБ” през срещата и бялото знаме на Борисов

Имам няколко въпроса - за какво се разиграва тази сценка пред очите на целокупния български народ? За да си вържете гащите пред електората? За да кажете, че е направено всичко допустимо, че няма различен вид, че сте виновни, тъй като идва зима и рецесии и прочее…? Питам единствено. 

 

Истината е следната.

 

Само няколко дни след изборите от " Продължаваме Промяната " обявиха, че няма да беседват с ГЕРБ, в случай че вторият мандат стигне до тях. Преди няколко дни обаче водачът на Политическа партия Кирил Петков съобщи, че като втора политическа мощ ще се срещнат с всички, в това число с ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". 

 

Преди това пък от Политическа партия поканиха ГЕРБ на лидерска среща за разискване на цели и желаеха на нея да иде персонално Бойко Борисов, тъй като желаеха да приказват с човек, който взема решенията в партията. 

 

Тази среща не се състоя тогава. Но се случи преди няколко дни. С разменени функции обаче. Казано другояче - по покана на ГЕРБ като " първа политическа мощ " Политическа партия отидоха в Народно събрание, с цел да разискват цели и политики. 

 

Някъде апропо Петков сподели, че като се изключи че ще приказват и с ГЕРБ, няма да откажат и поддръжка от тази партия, тъй като " това би било тяхно решение " и няма нищо неприятно. Каза още, че Българска социалистическа партия остават евентуален съдружен сътрудник на Политическа партия. Часове по-късно обаче и това не се оказа напълно по този начин - Асен Василев отряза левицата като евентуален съдружен сътрудник. И по този начин... Политическа партия и Демократична България останаха сами. От Българска социалистическа партия дори били в ступор от коментара и показаха, че въпреки всичко ще опитат. 

 

Но и от това няма смисъл. Ето - Политическа партия си обезпечават поддръжка на ГЕРБ " при избрани условия ", в случай че несъмнено влязат и в този капан. Казвам " и ", тъй като към този момент един път го направиха с оная среща в Народно събрание за целите, която загатнах нагоре. Защо това би било капан? Просто е. 

 

Ако Политическа партия се съгласят да играят по свирката на ГЕРБ при евентуалната опасност депутатите на Борисов да ги смъкват още веднъж (и то с лека ръка), това ще значи, че ГЕРБ са се върнали на власт през задната врата. Освен всичко, това ще значи и разкъсване на връзката с Българска социалистическа партия, колкото и нестабилна и противоречива да е тя.

 

Знам какво ще кажете. Всеки може да приказва каквото си изиска. Но на процедура по този метод Борисов вкара в шах “Продължаваме Промяната ”. Защото е ясно, че евентуално имитацията на диалози за политики ще приключи безславно и ГЕРБ няма да съберат нужните гласове, с цел да ръководят. Ако Политическа партия обаче предложат държавно управление, на процедура не могат да попречат на Борисовите депутати да натиснат зеленото копче, тъй като “това ще е тяхно решение ”. Тази поддръжка ще бъде изключително нестабилна (ако несъмнено от Политическа партия желаят да създадат всичко това, което са дали обещание, че ще направят). Защото това просто няма да е комфортно за систематичните играчи от ГЕРБ. 

 

Не можеш да се бориш против модела с главния провинен за съществуването му, нали? 

 

Идеята ми е да се внимава с “определените условия ”. А другояче - честити избори…

 

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР