Имам нужда от време“ или имам нужда да остана сам

...
Имам нужда от време“ или имам нужда да остана сам
Коментари Харесай

Какво да правите, ако партньорът ви иска да си дадете почивка?

„ Имам потребност от време “ или „ нуждая се да остана самичък за известно време “. Много дами са чували тези думи от половинките си и то в моменти, в които връзките им са вървели отлично, без проблеми и пререкания. Изведнъж обаче се появява дистанцираност и предпочитание за оттегляне от колегата. Какво да вършиме?

Преди всичко поемете надълбоко мирис и не се отчайвайте. Не е наложително тази реакция да значи завършек на връзката, изключително в случай че връзките ви вървят добре до този миг. Нормално е да се чувствате комплицирани, отхвърлени и най-много паникьосани, само че се пробвайте да се концентрирайте и да съберете мислите си, с цел да реагирате вярно.

Някои хора имат потребност да се оттеглен и да помислят върху възприятията си, да подредят мислите си, в случай че попаднат в миг на подозрение, което не е наложително да е към връзката или към вас, а към тях самите.

Затова не бързайте да се отчайвате, а дайте нужното време на колегата си.

Кои са най-честите аргументи мъжете да се отдръпват от половинките си?

Може да съществува аспект от връзката ви, който да го кара да изпитва подозрение дали желае да остане с вас и да продължи.
Може да съществува аспект и от личността ви, който да го кара да изиска „ отмора “ вместо непосредствено да ви каже „ сбогом “.
И в двата случая има късмет връзката ви да продължи и даже да стане още по-силна от преди. Ако желаете това да се случи, не го притискайте, не правете нервности и не го карайте бързо да не помни за какво се е влюбил във вас.

Овладейте възприятията си

В подобен миг на всяка жена би ѝ се приискало да се отдръпне, да се разплаче, да се развика в безсилието си, да стартира да задава стотици въпроси и да упреква половинката си в изменничество. Това е изцяло обикновено, само че тази реакция има противоположния резултат върху мъжа.

Вместо това е в действителност значимо да си поемете мирис и да приемете неговото решение с схващане. Ако се опитате да поговорите обикновено за решението му без да го умолявате, без да го обърквате с паническо държание и без да принизявате себе си в обстановката, има огромна възможност нещата да се подобрят.

Започнете да мислите за колегата си положително и неосъдително

В такива моменти естествената човешка реакция е да намразим колегата си, да се съмняваме в неговата обич, да подозираме, че е намесена друга жена и в последна сметка да стартират да изплуват единствено отрицателните му черти в съзнанието ни.

Знаейки тази постоянно срещана реакция пробвайте се да вършиме таман противоположното. Мислете за положителните черти на характера му, за тези елементи от тялото му, които харесвате, за хубавите моменти, които сте имали дружно и които бихте имали в бъдеще.

Направете този положителен лист в главата си. Той ще ви помогне да преодолеете компликациите и да привлечете още веднъж колегата си към себе си.

Напишете му писмо или известие

Без никога да звучите обезверено, назидателно или нападателно, напишете следните неща:

Кажете му, че почитате неговата потребност да остане за известно време самичък.
Споменете какви са възприятията ви от тази обстановка без непотребен възторг.
Кажете му, че ви е грижа за връзката ви и държите на нея, по тази причина ще изчакате отговора му.
Напишете му, че ще уважите решението му без значение какво ще е то.
Уверете го, че ще се справите, без значение от всичко.
Постарайте се да подберете такива думи в писмото, с които да не го накарате да се усеща упрекван, притискан, следен, отговорен или в риск да ви изгуби мигновено. Дайте му времето и пространството, от което има потребност. Никой не е застрахован от изпадане в сходно положение на духа в даден миг, даже вие. Не го забравяйте./az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР