Имам недовършена работа в ЦСКА. Това заяви новият старши треньор

...
Имам недовършена работа в ЦСКА. Това заяви новият старши треньор
Коментари Харесай

Ел Маестро: Имам недовършена работа в ЦСКА

Имам незавършена работа в ЦСКА. Това съобщи новият старши треньор на „ алените “ Нестор Ел Маестро, който се завръща на „ Българска войска “ след престоя си отпред на отбора през сезон 2018-19, на първата си конференция като ментор на тима. Специалистът размени на поста освободения Саша Илич и ще дебютира против румънския Сепси в мач-реванш от втория квалификационен кръг на шампионата Лига на конференциите. Двубоят е на следващия ден вечер от 20:00 часа българско време, а „ армейците “ имат да наваксват два гола пасив от първата среща.


„ Няма потребност да се търсят интриги, когато няма такива. Дани Ганчев ми се обади след мача в четвъртък – не го мислих доста, взех самолета и дойдох в България. Защо взех това решение? Защото ЦСКА е доста огромен клуб. Мисля, че е голяма чест да си треньор на ЦСКА. Имам незавършена работа в ЦСКА, тук се усещам като вкъщи си, доста обичам този клуб. Съжалявам, че българският ми не е задоволително добър да отговоря на 100%. Не се усещам още 100% удобно на български “, стартира той.

На въпрос за честите треньорски смени в клуба, Ел Маестро отговори по този начин: „ Много клубове трансформират треньорите си постоянно – това е част от нашата специалност и живот. Особено в нашата част на света, на Балканите, това е нещо обикновено. Но, позитивното е, че нещата в ЦСКА се трансформират. Г-н Илич стартира и приключи цялостен сезон, което е стъпка в вярната посока “, добави Ел Маестро и продължи във връзка с стила игра, който желае тимът да изповядва на терена:

„ Имахме четири доста интензивни дни, свършихме доста работа. Фокусът ни беше върху утрешния мач. Но без значение от резултата, сезонът ще продължи и след утрешния мач. Реакцията на играчите беше позитивна. Аз желая тимът да играе друг жанр спрямо предишния сезон, само че и спрямо това, което играхме, когато бях треньор преди пет години. Без да издавам доста, ще играем по-проактивно, по метод, който е по-подходящ за клуб като ЦСКА. Винаги съм удовлетворен от играчите, с които разполагам – постоянно ще се приспособявам към решенията на клуба. Това, което видях през лятото, бяха огромни вложения от притежателите. Някои фантастични играчи пристигнаха в нашия клуб. Сега ние би трябвало да ги подредим в вярната идея, освен това бързо – това ще бъде ключът към триумфа този сезон “.

„ Трудно е да се съпоставя и е непочтено – аз сътворявам персонална връзка с играчите си. Ако кажа, че единият ми тим е по-добър, това няма да е почтено по отношение на футболистите, с които разполагах предния път. В момента имаме една фантастична група, с която е доста занимателно да се работи. Моите упования са като тези на клуба и почитателите – допустимо най-високи. Ще бъде доста мъчно да продължим на следващия ден, да спечелим Купата и да побеждаваме в шампионата, само че това е нещо, в което всички имат вяра – имам вяра, че с малко шанс и работа нещата ще се получат. Не, не сме упражнявали по-специално за на следващия ден. След 2019-а работих в три огромни клуба в три разнообразни страни. Със сигурност, с изключение на, че имам повече пари, имам и повече опит. Шегувам се, несъмнено, само че сигурно съм по-добър треньор. Сега съм 40-годишен, с пет клуба зад тила си, в сравнение с когато бях на 35 и с един клуб зад тила си. Футболът в последната година и половина ми липсваше. На няколко път бях покрай завръщане – още веднъж се усещам жив, назад съм на терена и съм доста благополучен “, призна Ел Маестро, който удостовери, че Амос Юга ще се възвръща в идващите 3-4 седмици.

На конференцията участва и централният бранител Мено Кох, който ще бъде новият капитан на първия отбор след отнемането на лентата от Иван Турицов. „ Това е първият път, в който слушам, че съм капитан. Със сигурност да си капитан на тим, изключително когато приказваме за огромен клуб като ЦСКА, е голяма чест. Ще се опитам да оказа помощ на тима. Отново ще кажа, голяма чест е да носиш лентата, и съм подготвен да я нося “, показа той и добави във връзка с приликите със Сейнт Патрикс, когато ЦСКА загуби първия дуел с 0:1 вкъщи, само че завоюва с 2:0 на реванша: „ Ситуацията беше доста сходна – да, загубихме с 0:1. Другият тим влезе по-здраво в мача и ни победи. Както треньорът сподели, статистиката не всеки път е определяща. Миналата година се справихме макар тежката обстановка, в която се намирахме. Трябва да покажем, че сме по-качественият тим и да продължим напред “, приключи бранителят на „ алените “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР