"Имам мечта. При превишаване на скоростта по магистралите нарушителят да

...
"Имам мечта. При превишаване на скоростта по магистралите нарушителят да
Коментари Харесай

SMS вдига Гражданската отговорност на джигитите

"Имам фантазия. При превишаване на скоростта по автомагистралите нарушителят да схваща със SMS на телефона си с какъв брой му е поскъпнала застраховката. " Това съобщи на юбилейна конференция по пътна сигурност „ Мирен контракт за българските пътища “ Ралица Агайн, заместител – ръководител на Комисията по финансов контрол (КФН) и началник на направление „ Застрахователен контрол “.

Форумът е проведен от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) и има за цел да показа вижданията на виновните институции за действително понижаване на пътните произшествия.

Медиен сътрудник на проявата е Факти.бг.

Ралица Агайн означи, че сега се работи върху основата на „ бонус - малус “ системата и се надява при започване на 2018 година да им краен резултат. За да въведем системата, са нужни калкулации кои са тежките фактори, които водят до ПТП и те да се санкционират при ценообразуването на застраховката. Както знаете, компанията „ Ърнст и Янг “ прави разбор, който до няколко дни би трябвало да бъде подготвен, напомни Ралица Агайн.

Основното изпитание е да се сътвори база данни на въвеждането на единна система за целия осигурителен пазар, с цел да може брокерите да получават онлайн и в действително време данни за глобите на всеки един притежател на автомобил и водач, изясни Ралица Агайн.

Към края на този месец стартира свързването сред двете бази данни, Министерство на вътрешните работи ще даде електронна услуга – онлайн връзката с регистъра на вътрешното министерство за колите, тъй че застрахователите да подписват застраховките въз основата на действителни данни.

Хората, които подписват застраховка, няма да има потребност да изясняват каквото и да е, а посредством регистрационния номер на автомобила и на талона застрахователният офис ще получава цялата информация онлайн. Това ще икономисва време и време и ще намалеят всевъзможни измами.

За
бонус – малус системата е належащо да се създадат заключения от разбора на консултантската компания, с цел да се приготви методика за пресмятане на повишаването на Гражданска отговорност. Целта е да се санкционират тези нарушавания, които водят до най-тежките произшествия.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР