Имам информация за вечеринки“ в дома на Бойко Рашков, в

...
Имам информация за вечеринки“ в дома на Бойко Рашков, в
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Знам за вечеринки в дома на Рашков, уговаряли са кой да ме дискредитира

Имам информация за „ вечеринки “ в дома на Бойко Рашков, в стеснен кръг, на които са се разпределяли задания на там присъстващите кой по какъв метод да ме дискредитира до ротацията, с цел да не остана на поста министър на вътрешните работи. Впоследствие на тези вечеринки, откакто се разпределят дилемите, е почнало и кадруването - кой ще бъде министър, кой ще бъде зам.-министър и по този начин нататък.

Това сподели министър Калин Стоянов пред публицисти.

Той съобщи, че някогашният вътрешен министър Бойко Рашков го е срещнал с обвинените за контрабанда Марин и Стефан Димитрови.

" Познавам ги от министерството, Бойко Рашков срещна безусловно всички в Министерство на вътрешните работи с тях. Как и по какъв мотив - те бяха много постоянно в министерството, най-вече Стефан. "

Стоянов удостовери и че е бил разпитван в прокуратурата, само че не по отношение на Живко Коцев и абсурда в " Митници ", а по отношение на назначения в ОДМВР-Хасково. Обясни, че лица, измежду които и някогашният финансов министър Асен Василев, са му оказвали напън да назначи избран човек отпред на полицията в града.

" Няма по какъв начин да ме принуди както той, по този начин и всички, които пробваха по някакъв метод да ми влияят. Асен Василев също не съумя. Имаше визии за един човек, за който сподели, че мога да разгадавам на него, само че това не се случи. Единственото му искане, за което след това разбрах, че той е твърдял, че е желал едно нещо от мен и аз не съм го приключил.

Стоянов описа, че ден преди Живко Коцев да подаде оставка, е изискал да излезе в отхуск за три дни.

" На трети април, мисля сряда, сутринта към 8.30 - 9.00 някогашният основен секретар Живко Коцев пристигна при мен и сподели, че би трябвало да отиде в Антикорупционната комисия. Малко по-късно разбрах, че той към този момент е в СГП при което желаех да се свържа с него. Така и стана, при което той ми сподели, ме желае да си пусне три дни заплатен отпуск - сряда, четвъртък и петък ".

Министърът е бил прочут за обиска на служебния офис на Коцев късно същата вечер и персонално е участвал в Министерство на вътрешните работи.

" Службите ми се обадиха и ми споделих, че е хубаво да бъда в Министерство на вътрешните работи, защото се прави обиск в служебния кабинет на господин Коцев. Разговорът ни беше единствено вечерта, когато завършиха всички процесуални дейстивя и когато той си подписа заявление, с което съобщи, че по персонални аргументи желае да напусне системата на Министерство на вътрешните работи ".

Категорично отхвърли да е оказвал напън върху Коцев.

" Може би някой по някакъв метод го поучава за всичко, което се случва ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР