Имам инфаркт на очния нерв и с дясното око вече

...
Имам инфаркт на очния нерв и с дясното око вече
Коментари Харесай

Големият Георги Чапкънов: Не мога да си улуча дори устата

" Имам инфаркт на очния нерв и с дясното око към този момент не виждам. Много ми е мъчително, тъй като всевъзможни доктори светила ме гледаха и споделиха, че няма да мога да прогледна. Надеждата ми в този момент е китайският доктор Ван Пейдзю, който ще ме прегледа след ден и може да имам някакъв късмет. " Това показа пред " България Днес " огромният ваятел Георги Чапкънов - Чапа, малко след прегледа при очен доктор, при който отишъл със подозрение за глаукома.

" Мислех, че е единствено това и че след интервенцията ще мога да виждам. Ето Стоянка Мутафова и тя си направи такава интервенция и в този момент е добре, само че то се оказа доста сериозен казусът ми. Жалко е, тъй като сега не мога да си улуча даже устата, като хапвам, а какво остава да продължа да работя ", печален е майсторът на камъка.

За останалите болести, съпътстващи възрастта му, Чапкънов не обича да приказва, въпреки от години да не чува с едното ухо след прекарана скарлатина и всяка зима изкарва дни в болничното заведение поради хроничния си бронхит.

" Освен това имам подагра, увеличена простата, високо кръвно и най-малко два пъти съм бил на ръба на живота - веднъж като паднах от стълба, а преди този момент пипнах ужасяваща салмонелоза. Бях в ателието, имах страховити конвулсии в корема и по цялото тяло, непрестанно повръщане и диария, до момента в който се обезводних изцяло. Кръвното ми е било 15 на 0 - аз съм бил пасажер. За благополучие двама млади сътрудници ме откриха и ме закараха в Инфекциозна болница. Там системи, чудеса, оправиха ме, само че в този момент... нека и в този момент имам този късмет ", надява се огромният ми ваятел, чиято последна статуетка бе на примата Лили Иванова. " Да, нея изваях. А в този момент каквото и друго да подхвана, няма по какъв начин да стане ", разплака се Чапа.

За да разведрят приятеля си от тъжните му мисли, композиторът Иван Тенев и сътрудници единствено преди дни завели Чапа на лов. " Пробвахме го да стреля, говорихме му, че не е проблем, нали с другото око вижда, само че не му беше занимателно. Важното е да сме до него, нали по тази причина са приятелите ", споделя Агент Тенев.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР