Имам една мечта - да работим заедно за страната, която

...
Имам една мечта - да работим заедно за страната, която
Коментари Харесай

Йотова мечтае за единение на българите по света

Имам една фантазия - да работим дружно за страната, която всички безпределно обичаме. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред българската общественост в Сиатъл.

Тя уточни, че упоритостта на президентския екип е да сложи ново начало в общуването сред страната и българите зад граница.

За нас вие не сте " другите българи ", тъй като сме водени от една цел - единство, посочи Йотова, наблягайки, че става въпрос за единство на всички българи по света.
 Снимка 409811
Източник:

Вицепрезидентът поздрави за активността им всички българи, обединени от Българския център за просвета и завещание. Освен че сте построили извънредно богата духовна общественост, вие сте създали още една крачка напред - притегляте американци в нея, увличате ги да познават и обичат България, разяснява тя.

В борда на шефовете на Българския център за просвета и завещание взе участие американец, учил в България. Ръководителите на българския хор също са американци, които учат сами български език.

Йотова увери българите в Сиатъл, че следва да се построи и нтернет платформа, която да направи контактите им с България ежедневни.

Тя връчи своя почетен знак на съпредседателя на Българския център за просвета и завещание в Сиатъл Елка Русков за активността й за опазване на българщината.
 Снимка 409808
Източник:

На срещата фотографът етнограф Асен Великов показа свои фотоси на национални празници и традиции в разнообразни елементи на България, както и от Бесарабия.

От своя страна световноизвестният етнограф Мартин Кьониг съобщи, че се е влюбил в България поради културата й. Именно с помощта на него гласът на Валя Балканска лети в Космоса. Кьониг сподели на българската делегация техниката, с която е записал осъществяването на " Излел е Делю бунтовник ", по време на тяхното посещаване в дома му на остров Вашон.

С поддръжката на Българския център за просвета и завещание в Сиатъл Илияна Йотова ще показа в София галерия с фотографии и достоверни записи на български фолклор, които Кьониг прави по време на изследователските си пътувания в България през 60-те години на предишния век.
 Снимка 409812
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР