Имам документ от прокуратурата в Испания, че не съм извършил

...
Имам документ от прокуратурата в Испания, че не съм извършил
Коментари Харесай

Бизнесменът Йордан Христов за лъжата "Барселонагейт": Всичко е законно, в Испания случаят приключи

Имам документ от прокуратурата в Испания, че не съм направил закононарушение, а компаниите и лицата, които са разследвани там, имат легален бизнес. Подписан е от основния прокурор и заместника му. Разследването там е завършило и е архивирано. Това e декларирал пред " 24 часа " предприемачът Йордан Христов, чието име е в отчета на испанската полиция, публикуван до медиите в понеделник.

За него проверяващите пишат, че е прокурист на офшорна компания от Кипър, която е взела участие в нарастването на капитала на испанската компания EMA BGS на Георги Йовчев, татко на Борислава Йовчева. Фирмата е стопанисвала бутика в първокласната част на Барселона и съгласно документите коства 2,2 млн. евро. Йордан Христов е посочен като непосредствен до ръководещата тогава партия ГЕРБ и на някогашния министър председател Бойко Борисов.

" Това, което се популяризира, са предварителните разработки на полицията. На базата на тези разработки са направени заключения от способените органи в Испания, че няма закононарушения. Друг е въпросът, че разпространението на този отчет е нелегално. Не съм политик, елементарен предприемач съм, изкарвам парите си с труд. Всичко това за мен е тормоз ", разяснява още Йордан Христов. Съдействал е на следствието както в Испания, по този начин и в България. Според него целият случай визира Испания, където следствието е завършило с извод, че няма осъществено закононарушение.

Христов е получил документа от прокуратурата в Испания през юли, 3 месеца откакто следствието е архивирано. Продължило е 2 г.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР