"Имам доказателства, че ВМРО и Красимир Каракачанов се издържат от

...
"Имам доказателства, че ВМРО и Красимир Каракачанов се издържат от
Коментари Харесай

Катя Матева: ВМРО и Красимир Каракачанов се издържат от продажбата на българско гражданство

"Имам доказателства, че Вътрешна македонска революционна организация и Красимир Каракачанов се устоят от продажбата на българско поданство. Видяла съм връзката, всички тези неща са разказани, дала съм съответните пояснения в прокуратурата ", съобщи по бТВ Катя Матева, някогашен шеф на дирекция "Българско поданство " в Министерството на правораздаването, която е изпратила сигнали за корупция в Държавната организация за българите в чужбина и това, че партия Вътрешна македонска революционна организация и водачът й се финансират от тези схеми.
„ Имам всевъзможен тип доказателства. Уведомила съм способените органи през 2016 година “, сподели тя и показа, откакто Каракачанов е станал силов вицепремиер против нея са подхванати брутални дейности. Подала съм сигнали до премиера и президента още през 2016 и 2017 година ", сподели още Матева. Тя изрично отхвърли, че нейните обвинявания са персонална вендета против водача на Вътрешна македонска революционна организация.
Матева съобщи, че няма политически тил зад себе си. Тя отхвърли обвиняванията, че по време на нейния интервал са били давани най-вече българско поданство на турци.
Матева съобщи, че за посоченият интервал българско поданство са получили единствено 1200 турци и 70 000 македонци. „ Не знам какво значи антибългарска политика, откакто съблюдавам закона. Приемам арестите и обвиняванията в организацията като нещо неизбежно “, съобщи Матева.
"Внушава се, че аз еднолично съм решавала кой да получава българско поданство. Това не е по този начин, тъй като си има процедура, съществува съвет по поданството, където с изключение на мен има още девет души. Един глас не е решителен “, сподели още тя.
Матева напомни, че всичко стартира през 2013 година, когато заместник-министър Илия Ангелов сезира основния прокурор за нарушаванията с даването на българско поданство. Повод е отводът на организацията да даде документите, въз основата на които тя дава на чужденците българско поданство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР