Имам чувството, че войната промени почти всичко. Тя е опостушителна

...
Имам чувството, че войната промени почти всичко. Тя е опостушителна
Коментари Харесай

Помощник държавният секретар на САЩ Карън Донфрийд: Ужасната война на Русия срещу Украйна промени почти всичко

Имам възприятието, че войната промени съвсем всичко. Тя е опостушителна за Украйна. България и Съединени американски щати, НАТО дадоха отговор по безапелационен метод на съветската експанзия. Това е мащабът, с който войната промени архитектурата на сигурността. Продоволствена неустановеност. Последствията са обилни. Съединени американски щати сме толкоз признателни, че имаме съдружници като България, които се изправят дружно с нас. Съюзниците дадоха отговор изрично, противопоставяйки се на съветската експанзия ". Това съобщи за предаването " Панорама " по Българска национална телевизия асистент държавният секретар на Съединени американски щати за Европа и Евразия Карън Донфрийд.

Войната промени архитектурата на европейската сигурност. Това високо равнище на трансатлантическо съюзничество е доста значимо. Има съществени последици за световната непоклатимост, било за връзките Русия-Китай, било за казуса с продоволствената неустановеност, произлизаща от усложненията да се изнася зърно от Украйна, добави Донфрийд.

Днес България е хазаин на нова бойна група на НАТО. Искаме да подсигуряваме сигурността на България. Едно от нещата, които вършим дружно е, че създадохме пакет от ограничения – наказания, да покажем на Русия, че държанието й е недопустимо. Това е част от напъните да спрем тази ужасяваща война, съобщи асистент държавният секретар на Съединени американски щати за Европа и Евразия.

Знам, че България и други в Европейски Съюз водят диалози по какъв начин да се освободят от съветската енергийна взаимозависимост. Както знаете, вашият министър-председател беше във Вашингтон предходната седмица и на място довършихме диалозите по какъв начин Съединени американски щати да оказват помощ на България. Разговорите не престават, с цел да се откри по-дългосрочно решение. Пред Американската комерсиална камара споделих, че Съединени американски щати подаде другарска ръка откакто Русия затръшна вратата пред България.

В основата става дума за частния бранш – компании за полутечен газ ще доставят газ за България, само че американското държавно управление постави старания, с цел да се случи това, разяснява Карън Донфрийд.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР