Имам чувството, че президентът и Бойко Борисов се чуват всеки

...
Имам чувството, че президентът и Бойко Борисов се чуват всеки
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Радев цели доразбиване на партийния модел

Имам възприятието, че президентът и Бойко Борисов се чуват всеки ден - обосновано съмнение. От 10-11 месеца хвърчат единствено похвали от едната и от другата страна. Те дайстват по един и същи метод, звучат в идентичен звук, хвалят се. Вчера в Перник гледахме ранния Бойко Борисов. 

Това разяснява пред бТВ политологът Калоян Методиев.

Служебното държавно управление затъва във все по-големи подозрения за злоупотреби посредством интервенция в изборния развой, злоупотреби с власт, надскачане на провомощия, компрометиране на изборите с надписа " Дневникът е фалшифициран ". Служебното държавно управление е назначено еднолично от президента и има единствено една задача - да провежда почтени избори. Смятам, че служебното държавно управление не съумя да подсигурява честния избирателен развой, а имаше и голям брой сигнали за пазаруване на гласове, уточни той.

Казвам, че служебното държавно управление води двоен страндарт. Казва, че бюджет за следващата година не може да внесе, само че пък подписва контракти за газ и купува ненужни самолети за милиони. Уволнява и назначава хора, сякаш ще стои на мястото си месеци наред. Всичко това компрометира и дестабилизира политическата система, уточни той.

В момента съгласно мен се търси промяна на модела на държавно ръководство посредством доразбиване на партийната система у нас. Ако се вслушате в говоренето на Румен Радев през последните година - две, ще чуете непрекъснато едни и същи изречения " те партиите ", " те политиците ". Сякаш Той самия не е политик номер едно. Сякаш той е някакво фараонско провидение, уточни той.

Много е рискова наклонността, която следим сега. Хората ръкопляскаха, когато се сподели, че партиите са завършили, изчерпани, само че това е доста рискова наклонност. Сега би трябвало да забележим по какъв начин ще продължим като страна - като демократична парламентарна република или като някаква властническа страна, уточни Методиев. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР