Имало е забавяне в , да изчакаме проверката. Очаквам писмените

...
Имало е забавяне в , да изчакаме проверката. Очаквам писмените
Коментари Харесай

Фандъкова: Имало е забавяне в Четвърта градска, да изчакаме проверката

Имало е закъснение в, да изчакаме инспекцията. Очаквам писмените пояснения на шефа на болничното заведение доктор. Разговарях с него, той прави своята инспекция, която се чака да е подготвена до на следващия ден. Това зави кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка със случая на занимателен банкет на пациент с корона вирус в Четвърта градска болница, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Заради ефирен репортаж по тематиката здравният министър Костадин Ангелов изиска оставката на шефа доктор Аркади Иванов.
 Фандъкова настоя за инспекция в Четвърта градска болница Фандъкова настоя за инспекция в Четвърта градска болница
" Излъченият репортаж по националната телевизия за пациент закаран от Спешна помощ в Четвърта градска, демонстрира проблем, който " системата...
" Ясно е, че пациентът е с COVID-19, че е изпратен с решение на координационния център, с решение на незабавния доктор и би трябвало да бъде признат без разсъждения ", счита Фандъкова.
Според нея би трябвало да се види точната причина за забавянето, а оставка в този миг няма да реши казуса.
На въпрос на БГНЕС дали и кой ще понесе отговорност и ще изиска ли оставката на шефа, в случай че пропуски бъдат открити, столичният кмет отговори: " Бих направила всичко, само че желая да видя действителната обстановка. Най-важно е от кое място идват пропуските - има ли логаритми основани, осведомени ли са хората. Че има закъснение - има. Ясно е освен от репортажа, би трябвало да забележим аргументите ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР