Имало е търсене по сигнали за укриването на Владимир Пелов.

...
Имало е търсене по сигнали за укриването на Владимир Пелов.
Коментари Харесай

Eксперти: Не са направени елементарни неща в криминалистиката за Пелов и Колев

Имало е търсене по сигнали за укриването на Владимир Пелов. Никой обаче не се е опитал да направи обикновените неща в криминалистиката. По метода, по който го виждаме с брада и качулка, би трябвало да е по-подозрителен. Това сподели проф. Николай Радулов, специалист по национална сигурност и някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи в ефира на БТВ.
„ Има доста символика в мястото, на което Пелов се е укривал - жилището се намира на бул. " България " в Ботевград. Това е синтезиран облик на България. Днес познатото от предишното България на три морета, може да се промени на България на трите мутрета. Тичайки след случая " Пелов " пораждат доста нерешени въпроси и най-много за какво упованията на обществото не се припокриват с активността на Министерство на вътрешните работи “. Това съобщи специалистът по сигурността Тихомир Стойчев.

„ Очевидно е липсвала съгласуваност сред службите “, добави Радулов. По думите му са постъпвали неведнъж сигнали, униформените от локалните структури са ги проверявали и са ги определяли като недостоверни. Информаторът им е споделил, че Пелов е в Ботевград, само че службите не са се възползвали. Един рисков нарушител се е разхождал на независимост и си е правил каквото си желае “, означи Радулов. Той позволи, че това може да се дължи и на недокоплекта в Министерство на вътрешните работи.

„ Простреляният Марио е бил помощник на службите. Затова ли той е имал револвер със заличени номера “ попита Стойчев. „ Днес мерилото за сигурността е доста ниско. Има доста Пеловци. Престъпността е автоимунното заболяване на актуалното общество ", разгласи той.

„ Много пъти сме повдигали въпроса с ниското равнище на доверие в службите. Има неприятна последователност в Министерство на вътрешните работи “, безапелационен бе Стойчев.

„ Хората не имат вяра на Министерство на вътрешните работи, чиновниците не имат вяра на своите началници. Това блокира всякаква работа “, акцентира Радулов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР