Имало е разрешение за внос на 25 000 тона отпадъци

...
Имало е разрешение за внос на 25 000 тона отпадъци
Коментари Харесай

Извънредна новина от прокуратурата за скандала с италианския боклук

Имало е позволение за импорт на 25 000 тона боклуци от Италия. То е издадено на 6 декември 2019 година от оправомощен заместник-министър на околната среда и водите. Това излиза наяве от известие на прокуратурата до медиите.

От държавното обвиняване декларират, че на площадката в град Плевен са открити голямо количество боклуци, част от тях - в бали с нарушена целокупност на опаковката. Изяснено е, че за тази площадка сдружението, което я употребява, не разполага със уреди за отнасяне на боклуци, обектът не е водоснабден и електроснабден, няма назначени служащи по трудов контракт.

Главният прокурор е сезирал министъра на околната среда и водите с искане за обновяване на производството по издаване на разрешението за трансграничен транспорт, заради открито значително нарушаване на условие за правомерност.

Въз основа на разкритото съответно нарушаване, при издаването на решението за единодушие за трансграничен транспорт, основният прокурор е упълномощил на Върховната административна прокуратура да сезира министъра на околната среда и водите да извърши инспекция и предприеме нужните ограничения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР