Имали сме две различия с БСП за България. Били сме

...
Имали сме две различия с БСП за България. Били сме
Коментари Харесай

Румен Петков: Амбиция на Стефан Янев е да покаже воля и потенциал

Имали сме две разлики с " Българска социалистическа партия за България ". Били сме обаче безусловно правилни сътрудници и в парламентарната група и в провеждането на цялостната политика.

Това съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия ръководителят на АБВ Румен Петков.

" Едното ни разграничение е оценката за някои от дейностите на някогашния министър-председател Кирил Петков. Имам поради безумията с линията София - Скопие. За което обяснявахме, че не трябва, че ще станем за смях, че няма да ни е за първи път. Това е началото. Краят са някои от безумията в енергетиката. Изрично казахме, че програмата, която се приготвя от Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия е неприемлива, нездравословна за България ", съобщи Румен Петков.

" Важно е да има стратегия за ръководство. Амбиция на Стефан Янев е да покаже воля и капацитет. Не би трябвало всички политически сили авансово да се вкопчват в тази или онази коалиция ", добави Петков.

Като главен акцент за решението да поддържат " Български напредък " на някогашния министър председател Стефан Янев, Румен Петков уточни " институционализирането ".

" Като осъществяване на политика и като отговорност. Второ - доста ясният ангажимент за гарантиране на продоволствената сигурност. Нелепо е министър-председателят да излезе и да каже - другата седмица излизаме и купуваме 1 млн. тона зърно, което автоматизирано докара до повишение на цената на зърното, на брашното, на хляба ", уточни Румен Петков.

Според Румен Петков българските жители би трябвало да си дадат сметка какво желаят - " Искаме да гласуваме за Кирчо, а да получаваме Наско... ". Да си дадем сметка какво избираме. Предварителното заприщване на обединения може да се окаже неработещо решение, сподели Петков.

Коментира, че не е оптимист за оформянето на устойчиво държавно управление след идващите избори.

Имаме две постоянни институции сега - локалните органи на самоуправление, другата е президентската институция, сподели още Петков и добави, че страната не се нуждае от в допълнение дестабилизиране.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР