Имахме среща при премиера по искане на Валери Симеонов във

...
Имахме среща при премиера по искане на Валери Симеонов във
Коментари Харесай

Борисов е подкрепил национализацията на частните лотарии

Имахме среща при премиера по искане на Валери Симеонов по отношение на препоръчаната от негова страна самодейност и се чуха позициите на Министерството на младежта и спорта, че сходна смяна сигурно ще обезпечи спомагателен запас за спорта и това като че ли наподобява по този начин. Това съобщи пред публицисти финансовият министър Владислав Горанов във връзка предлагането на Валери Симеонов за възбрана осъществяване на лотарийни игри от частни компании.

След среща в Министерския съвет тази заран водачът на НФСБ Валери Симеонов разгласи, че министър председателят Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на спорта Красен Кралев поддържат предлагането му лотарийните игри да могат да се правят единствено от държавния тотализатор, а не и от частни компании, както е сега

,,Ако сегашният пазарен дял на сходен вид хазарт се концентрира върху единствено държавното сдружение, би трябвало постъпленията да се усилят в пъти. А знаем, че Българският състезателен тотализатор, с изключение на налозите, които заплаща към страната, финансира с значителен % от постъпленията си българския спорт през прехвърляния към Министерството на младежта и спорта'', добави той.

Валери Симеонов: Предлагам възбрана за осъществяване на лотарийни игри от частни компании

,,По-голямата част от европейския опит е сходен - с монопол върху тъкмо този вид игри. Някъде монополът е разпрострян и върху цифровите игри. В много страни е открит цялостен държавен монопол върху този вид игри. Не виждам спънка това дружество, което и сега провежда
лотарии, да може да развие потенциала си. При хазарта разхода за едни е доходи за други. Свидетели сме сме по какъв начин изразходваме последните си левчета на някоя бензиностанция - зареждат за 10 лв. горива, а за 20 лв. купуват хазарт'', сподели още Горанов.

Очаквайте детайлности!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР