Имахме разговор с г-жа Габриел вчера, тя каза, че ще

...
Имахме разговор с г-жа Габриел вчера, тя каза, че ще
Коментари Харесай

Денков: Готови сме да влезем в преговори, това беше казано многократно

Имахме диалог с госпожа Габриел през вчерашния ден, тя сподели, че ще е подготвена с прегледа на осъществяването на програмата в понеделник идната седмица, тъй че ще имаме опция да обсъдим и състава на Министерски съвет. В текста на оферти от ПП-ДБ меморандум се слагат кардинални въпроси - по какъв начин ще бъдат попълнени съставите на Висш съдебен съвет, Антикорупционната комисия, основните регулатори. Предлагат се ясни механизми, в които да се подберат хора с качества и в това време да е ясно кой носи политическата отговорност. Това сподели министър-председателят Николай Денков по време на брифинг в Народното събрание.

 „ Предлагат се ясни механизми, по които да се подберат хора с качества и в същото време да е ясно кой носи политическата отговорност. Това не е търговия, а за обществени и транспарантни процеси. Не става дума за търговия, а за процеси, които ще бъдат обществени, транспарантни, пред очите на всички. Ще имаме опция да обсъдим и състава на Министерски съвет, след което да продължим полемиката с водачите. Готови сме да влезем в договаряния. За да съществува държавно управление, то би трябвало да извършва тази стратегия, за която сме се разбрали още в самото начало. Същината на диалозите сега е доста повече в Народното събрание - дали ще има единодушие да се довършат промените, които започнаха преди девет месеца ”, акцентира Денков.

„ Управленската стратегия е до края на 2024 година, и е естествено тя да бъде актуализирана, а министрите да бъдат подбрани по този начин, че да могат да я изпълнят, разяснява още министър председателят.

" Украйна сега се бие на фронта, с цел да отбрани полезностите, правилата и метода на живот, който всички ние познаваме в България. Ако Украйна загуби заплахата спорът да се трансферира в прилежащи страни, е изцяло действителна ”, добави Денков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР