Имах среща с премиера. Премиерът желае да има пълен контрол

...
Имах среща с премиера. Премиерът желае да има пълен контрол
Коментари Харесай

Гинка даде назад за ЧЕЗ, Горанов врътна, че държавата ще участва в сделката

Имах среща с премиера. Премиерът желае да има цялостен надзор върху договорката за ЧЕЗ. Това сподели шефката на ”Инерком ” след срещата си с Бойко Борисов. Заминавам незабавно за Чехия, с цел да беседвам с купувача по отношение на тази опция, изясни тя. По думите й министър председателят изискал това, с цел да може да обезпечи сигурността на българските жители.

Финансирането ще стане с интернационалните банки, които ще поддържат договорката дружно с наше присъединяване. Склонна съм да трансферира контракта, който имам, стига продавачът да има предпочитание за това, даде обратно Гинка

Заявихме воля, че желаеме да участваме в договорката. Държавата има опцията да влезе в сходна договорка, само че тази договорка е подогтвяна повече от повече от година и половина от частни субекти, тъй че волята зависи от тях. Виждаме положителната воля на българското сдружение да допусне под една или друга форма страната в договорката. Най-малко желаеме надзорен дял, съобщи финансовият министър Владислав Горанов.

Усещането е, че някойни лъже, някой ни върти. Това бе коментарът на журналиста Мартин Карбовски за чутото от Гинка Върбакова и Владислав Горанов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР