Имах контакт със заразен. Изолиран съм. Все още нямам тест.

...
Имах контакт със заразен. Изолиран съм. Все още нямам тест.
Коментари Харесай

Няма достатъчно заместващи учители, училищата чакат нови насоки

Имах контакт със инфектиран. Изолиран съм. Все още нямам тест. Чувствам се добре. Това съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев в ефира на Българска национална телевизия.

Що се отнася до разпространяването на ковид в учебните заведения, той съобщи: " Ще действаме локално. На 25 учебни заведения съм разрешил онлайн образование. Целта ни е най-много наличие. Ситуацията не разрешава всички учебни заведения да работят обикновено. Ще взимаме решенията си рационално. Има спомагателни инструкции ".

По думите му те са подготвени да има периодично повтаряне при огромните възпитаници. " Като авариен вид се разисква разредено наличие в учебните заведения на учениците от 8 до 12 клас. Не е желателно мярката да се употребява в прогимназиален стадий, а в началния стадий мярката ще се ползва в краен случай ", разяснява Вълчев.

" До края на седмицата ще бъдат дадени още насоки на учебните заведения. 600 са инфектираните с COVID-19 учители. Има нараснал дял на учителите, които са подали молби за отпуски. Нямаме задоволително заместващи учители ", обясни част от проблемите в системата Вълчев.

Що се отнася до детските градини - то те ще бъдат последни за затваряне. При тях не може да се има обезщетителен механизъм за образование. Променя се наредбата с която се усилват дните в които децата ще отсъстват по решение на родителите, безапелационен е просветителният министър.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР