Има застъпване между предишната и тази вълна на коронавируса. Новата

...
Има застъпване между предишната и тази вълна на коронавируса. Новата
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова: Българинът на Бог не вярва, вие искате на ваксините да вярва

Има застъпване сред предходната и тази вълна на ковид. Новата вълна в този момент потегля да превалира значително заради почивките, кзаоще тя по bTV.

По думите ѝ вирусът от ден на ден ще еволюира и ще мутира в посока на това да може по-лесно да се закрепва за клетките и да ни заразява.

„ Друго не може да направи, тъй като към този момент среща огромна част имунно население – хора, за които той не е нов. Това, с което може да реагира, е да се приспособява посредством по-лесно прикрепване. В този смисъл новият вид ще бъде по-заразен, само че по-малко патологичен “, изясни проф. Аргирова.

Тя означи, че сезонът сега не е присъщ за никакъв грип, нито пък за вируси, които ги свързваме с есенно-зимния сезон и простудни болести.

„ Но е по-характерен сезон за стомашно-чревни инфекции, които могат да бъдат вирусни и микробни, само че не и простудни. Към средата на септември октомври ще дойдат простудните вируси “, сподели проф. Аргирова.

„ В момента във етапа, в която сме, единственото, което считаме, че е в реда на нещата е да се носят маски в здравни и лечебни заведения, и в обществени домове, тъй като това са местата, в които отиват хората, които не се усещат добре. Не изключвам малко по-тежки да станат ограниченията, само че по тази причина би трябвало да настанат съответни промени във всички индикатори, които следим “, добави проф. Аргирова.

Тя заяви, че под 3,5% е заетостта на интензивните кревати и под 5% на неинтензивните кревати.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР