Има заподозрян за убийството на 17-годишния младеж от ромския квартал

...
Има заподозрян за убийството на 17-годишния младеж от ромския квартал
Коментари Харесай

В циганската махала на Монтана готвят бунт заради убитото момче, мобилизираха жандармерия и полиция от Плевен и Видин /снимки/

Има обвинен за убийството на 17-годишния юноша от ромския квартал на Монтана "Огоста ", само че самоличността му не може да бъде оповестена, заяви окръжният прокурор Нина Борисова. Очаква се балистичната експертиза, с цел да стане ясно коя е повода за гибелта.
"До момента се знае, че към обяд, 17-годишно момче е било простреляно тук, в тази околност, бил е с татко си. Не е известно заради какви аргументи е бил тук. Имаме обвинено 38-годишно лице. Не можем да кажем към този момент самоличността му. Извършват се огледи на местопрестъпление, претърсен е автомобилът на обвинения. Иззет е един газов револвер. Все още не можем да кажем дали това е оръжието, с което е възпроизведена стрелбата. Свидетел за момента е единствено само лицето, което е придружавало убития-бил е на мястото, чул е изстрела и е видял момчето да пада ", съобщи Борисова.
Младежът косял трева на морава дружно с дядо си в региона на тогавашно летище край Монтана. Докато товарел тревата в каруца, отнякъде се чул изстрел и младият мъж паднал на земята. Пристигналите на място медици единствено установили гибелта на младежа.
"Аз познавам момчето, отишъл с дядо си да събере съчки, сухи дърва. Този човек влезнал в гората, взел револвер, дядото беше далечен от момчето, прострелял детето и избягал. После дядото отишъл да види къде е внучето му, тъй като се забавило. Видял го долу на земята, убит в челото. Избягал е (предполаганият за извършител- бел. ред.) и служителите на реда са го спрели-изкараха оръжие, доказателства, а той е застанал тук и ни се смее ", описват близки на убитото момче.
Заподозреният е с престъпно досие, сподели старши комисар Ивайло Антонов:
"При приемане на сигнала са подхванати заградителни мероприятия на региона. Изпратена е жандармерия, сътрудниците от поделението в Берковица са пристигнали със следови кучета. Лицето, което е арестувано, е открито в региона на гората. Излязъл е от вътре, спрян е от патрула и са почнали процесуално-следствените дейности по отношение на него. Той е престъпно проявен, има условна присъда за владеене на опиати ", посочи Антонов.
Междувременно очевидци описват, че в циганската махала на Монтана зрее голямо напрежение. Ромите са подготвени да отмъщават. Районът е обкръжен от полиция и жандармерия, извикани са за подкрепление и сили на реда от Видин и Плевен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР