Има заподозрян за пожара в старческия дом край Варна, при

...
Има заподозрян за пожара в старческия дом край Варна, при
Коментари Харесай

Има заподозрян за пожара в дома за възратни хора във Варна

Има обвинен за пожара в старческия дом край Варна, при който починаха четирима души, а двама са настанени в болница, заяви на брифинг шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в крайморския град старши комисар Атанас Михов.

Евентуалният причинител е на 53 години и е настанен в психиатрия за изясняване на психическото му положение. Заподозреният е жител на дома и е настанен в стаята, в която е зародил пожарът. Той е бил изместен от друго обществено заведение.

Михов посочи, че хипотетичната причина за случая все още се счита човешка активност, само че не се изключват и останалите версии. Записите от камерите в дома са конфискувани. Благодарение на бързата интервенция на пожарната и полицията, пожарът не се е популяризирал в целия дом. Щети по общественото заведение няма.

Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов добави, че по случая е формирано досъдебно произвеждане, което се следи от Окръжната прокуратура. В момента се прави аутопсия на четирите тела за определяне на съответните аргументи за настъпилата гибел. В днешния ден ще бъдат назначени разнообразни експертизи. Започват и разпитите на очевидците.

Сигналът за пожар в дом за остарели хора е подаден тази нощ в 2:59 часа. Огънят се е разразил в една от стаите на приземния етаж, а при случая починаха четирима души.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР